VIDEO: Výměna turnaje? Muchová při sklouznutém voleji spadla, přesto slaví fiftýn

- Jan Vojkůvka

Finále mezi Karolínou Muchovou a Igou Šwiatekovou na Roland Garros přináší úchvatný tenis. Česká tenistka dokázala jako první na turnaji obrat světovou jedničku o set a dopomohla si k tomu i fantastickým vítězným úderem ve dvanácté hře druhého setu.

Muchová vedla v tu chvíli 6:5 a při jejím servisu došlo ke shodě. V tu chvíli se odehrála jedna z nejdůležitějších a zároveň nejkrásnějších výměn zápasu.

Muchová šla hned po servisu na síť a rozehrála fantastickou rozehru, při které se obě hráčky prohnaly po celé šířce kurtu. Výborným křižným volejem do levé strany vybrala česká hráčka první pokus o prohoz a poslala míček přesně na levou lajnu. Šwiateková tento úder dohnala a pokusila se v tísni o prohoz po levé lajně, ale Muchová vybrala i tento míček.

Po skluzu dokonce přišla o raketu a projela kolenem antuku, nicméně tento její reflexivní volej měl nakonec příchuť vítězství. Šwiateková už míček nedostihla.

Šestadvacetiletá hráčka z I. ČLTK následně přetavila výhodu v zisk druhé sady a poslala střetnutí do rozhodujícího dějství.