Nouza s Paulsonem zaskočili nasazené jedničky a slaví druhý společný titul z challengeru

- Jan Vojkůvka

Challenger ve Skopje má překvapivé šampiony! Stali se jimi Petr Nouza s Andrewem Paulsonem, kteří dokázali v sobotu pokořit nasazené jedničky z Indie N. Srirama Balajiho a Jeevana Nedunchezhiyana. Čeští tenisté ve finálovém utkání porazili favorizovaný pár za 95 minut po setech 7:6(5) a 6:3 a vybojovali druhý společný titul z okruhu ATP Challenger Tour.

Souhra Petra Nouzy s Andrewem Paulsonem přináší své ovoce. Čeští tenisté, kteří letos bok po boku odehráli už šestý turnaj, dokázali v severomakedonském Skopje vybojovat druhý titul během května, když navázali na své prvenství z Prahy.

Ve Skopje na ně přitom nečekalo vůbec nic snadného. Do turnaje vstoupili až ve čtvrtek a museli odehrát dva zápasy. Dokázali v nich ovšem uspět a zejména skalp nasazených dvojek Vlada Victora Corney a Luise Davida Martineze, které porazili 6:7(1), 6:4 a 13:11, byl velmi cenný.

Od čtvrtfinále však Češi neztratili už ani jeden set a svou jízdu za druhou letošní trofejí z challengerů zakončili ve finále vítězstvím nad nasazenými jedničkami! Balajiho s Nedunchezhiyanem navíc porazili ve velkém stylu, když neztratili ani jedno podání.

Nouza s Paulsonem spolu poprvé nastoupili v minulé sezoně, ve které dokázali ukořistit trofej na okruhu ITF World Tennis Tour. Letos se však spolu zaměřují na challengery a kromě dvou titulů dokázali dokráčet také do semifinále v indickém Čennaí.

Čtyřiadvacetiletý Nouza vybojoval celkově už třetí letošní trofej z okruhu ATP Challenger Tour (o jednu více než Paulson). Díky tomu si výrazně vylepší své žebříčkové maximum, když poskočí na 158. místo. Jen o čtyři místa za svého parťáka Paulsona, jenž si také vylepší kariérní maximum.