Ječí jako dě*ka, štěkal během utkání Fucsovics. Pak se za svá slova kál

- Jan Vojkůvka

Maďarský tenista Marton Fucsovics byl během turnaje v Lyonu až příliš upřímný. V utkání prvního kola se Sebastianem Baezem (4:6, 6:7) se totiž dostal do konfliktu s argentinským tenistou, kterého zasypal sprškou urážek. Když se po utkání uklidnil, svých slov litoval a na sociálních sítích se za své chování začal omlouvat.

Utkání prvního kola mezi Martonem Fucsovicsem a Sebastianem Baezem ve francouzském Lyonu bylo pořádně vyhecované. Souboj obou hráčů nakonec vygradoval až skandálním monologem maďarského tenisty, který svého soupeře začal během jedné z přestávek urážet.

„Kolik ti je? Dvanáct?“ zeptal se podrážděně jednatřicetiletý Fucsovics svého soupeře při odchodu na svou lavičku. „Dvaadvacet,“ odpověděl Baez, po čemž následoval zlostný monolog maďarského tenisty, který nebyl spokojen s projevem svého soka během utkání.

„Chováš se jako dvanáctiletý,“ prohodil sedící Fucsovic. „Tihle zku*vení dvacetiletí mladíci. Ne, že by byl jediný. Hraje tak nefér. Křičí vamos po každém fiftýnu, při kterém chybuju. Ječí jako dě*ka,“ štěkal 80. tenista žebříčku ATP. V jeho zlostném projevu ho musel zarazit až umpirový rozhodčí, který ho upozornil, že by měl krotit svůj slovník.

S odstupem času po utkání začal Fucsovics svého výlevu litovat a pokusil se na sociálních sítích omluvit. Že by se ale přímo omluvil Baezovi, to z jeho textu patrné rozhodně není. Spíš naopak.

„Chtěl bych se omluvit za to, jak jsem se v tomto zápase choval. Ve vypjatém okamžiku jsem použil slova, která jsem neměl. Jak většina z vás ví, vždy jsem hrál fair play, ať už jsem utkání vyhrál, nebo prohrál. Jsem možná prostě jen starší generace, ve které se mezi sebou respektujeme a porážíme se TENISEM,“ zdůraznil poslední slovo.

Případné další utkání se Sebastianem Baezem, který nakonec v Lyonu dokráčel do čtvrtfinále, bude rozhodně pikantní. Na blížícím se Roland Garros k němu však s největší pravděpodobností nedojde. Fucsovic se totiž v prvním kole utká s domácím Hugem Grenierem, načež jej pravděpodobně čeká souboj s bývalou světovou jedničkou Novakem Djokovičem, pokud tedy první pařížský zápas oba zvládnou.