Jsem tady, zdravá a fit! Siniaková se vrací a ve hře je i nekalendářní grandslam

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Zranění pravého zápěstí vyřadilo Kateřinu Siniakovou z okruhu WTA na dlouhé dva měsíce, ovšem o druhý grandslam sezóny ji nepřipravilo. „Samozřejmě je to náročné, ale jsem moc ráda, že tu můžu být,“ komentuje svůj pařížský návrat deblová světová jednička.

Siniaková se v zápase naposledy představila 21. března v Miami, od té doby na okruhu absentovala. „Dělala jsem to, co normálně nestíhám. Trávila jsem čas s rodinou a tak nějak jsem si to období mimo kurt užívala,“ vrací se k období rekonvalescence. „Jak se říká, všechno zlé je i pro něco dobré.“

Musela vynechat Pohár Billie Jean Kingové i velké antukové podniky v Madridu či Římě. Pro French Open se však stihla dát dohromady. „Jsem tady, zdravá a fit. Samozřejmě je to náročné, ale jsem moc ráda, že tu můžu být,“ hlásí.

Los v Paříži jí do 1. kola přiřkl nelehkou soupeřku – Američanku Peyton Stearnsovou.

„Mám hlavně radost, že tu vůbec můžu hrát. Vím, že ať už bych hrála s kýmkoliv, tak by to pro mě bylo náročné,“ nevybírá si soupeřku 47. singlistka žebříčku. „Ať chci, nebo ne, nejsem připravená na grandslam tak, jak bych si přála. Jdu do toho s tím, že tam zkusím předvést maximum, co momentálně můžu. Uvidíme, jak to dopadne.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Velkým tématem jejího návratu je pochopitelně deblový turnaj. Roland Garros je totiž jediný z turnajů velké čtyřky, který loni duo K+S nedokázalo ovládnout. Stopku jim tehdy vystavil nepopulární soupeř – onemocnění covid-19.

Letos si tak nejúspěšnější deblový pár může s French Open vyřídit účty a zkompletovat nekalendářní grandslam (vítězství na čtyřech po sobě jdoucích grandslamech během dvou sezón, pozn. redakce). Když už tedy loni kvůli koronaviru nevyšel ten sezónní. „O to víc jsem ráda, že jsem to stihla. Nemám úplně nahráno, ale věřím, že to dopadne nějak slušně,“ doufá Siniaková.