Lehečka si v Paříži zatrénoval s Medveděvem a hlásí: Jsem ready!

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Pavouk mužské dvouhry na French Open obsahuje jen dvě česká jména. Jedním z nich je Jiří Lehečka, který se v Paříži pokusí navázat na lednové čtvrtfinále z Australian Open. Hned na úvod turnaje však schytal nasazeného Němce Struffa. „Vím, jakým způsobem na něj vyzrát,“ nemá strach česká jednička.

Lehečkovi se do Francie necestovalo nijak zvlášť dobře. „Přijel jsem s hořkosladkými pocity, protože antuková sezóna zatím přece jen nebyla taková, jakou bych si představoval,“ vysvětluje. „Zároveň jsem si ale vědom toho, že tady jde o grandslam a můj poslední grandslam dopadl dobře,“ myslí i tak pozitivně.

Kromě toho si pochvaluje i slunečnou oblohu a dobrý stav kurtů v Paříži. „Tréninkové i zápasové podmínky jsou tu přesně takové, jaké bych si představoval. Sedí mi to!“

A kromě toho se Lehečka těší i na delší formát zápasů. „Pětiseťáky mám radši. Vím, že když se mi jedna sada nepovede, není to žádná katastrofa,“ říká. To, že umí hrát dlouhá utkání, už koneckonců ukázal při své spanilé jízdě v Melbourne.

Českým tenisovým fanouškům však v souvislosti s Lehečkou dělala vrásky na čele jeho poslední skreč v Turíně. Jak to má tedy bojovník z Kněžmostu u Mladé Boleslavi se zdravím?

„Bolelo mě pravé chodidlo, na které jsem nemohl došlápnout,“ objasňuje nedávné zdravotní trable. Pro druhý grandslam sezóny je ale v rámci možností fit. „Týden a půl jsem se to snažil léčit. Pořád to malinko cítím, ale při hře mě to neomezuje. Jsem ready!“

Jak moc je Lehečka připraven, si mohl vyzkoušet i jeden z top favoritů turnaje Rus Daniil Medveděv při společném tréninku.

„Každý trénink s grandslamovým šampionem je unikátní. Je to něco, z čeho si toho musím odnést co nejvíce,“ svěřil se 40. hráč světa. „Hodně foukalo, takže to ze začátku nemělo takovou úroveň, jakou bychom oba chtěli, ale potom už to bylo super,“ hodnotí trénink s čerstvým šampionem turnaje v Římě.

Prvním soupeřem jednadvacetiletého Čecha v Paříži bude rozjetý Němec Jan-Lennard Struff. „Minulý rok jsme spolu hráli bundesligu, takže se dobře známe,“ konstatuje Lehečka na adresu svého soka, který na sebe upozornil finálovou účastí v Madridu.

„Poslední dobou hraje na antuce velice slušně. Já ale vím, jakým způsobem na něj vyzrát,“ myslí si česká jednička, která sází na své tradiční zbraně. „Věřím, že mi pomůže dobrý servis a solidní hra od základní čáry.“