Linda Fruhvirtová se v Paříži pokusí navázat na Melbourne. Předtím ještě zafandí sestře

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – V lednu oslnila svým postupem do osmifinále Australian Open, nyní před Lindou Fruhvirtovou stojí výzva v podobě pařížského Roland Garros. „Půjdu na kurt s tím, abych vyhrála. Udělám pro to všechno,“ ujišťuje před vstupním zápasem s Ruskou Pavljučenkovovou.

Starší z českého sesterského dua přijela do Francie pořádně natěšená. „Bude to pro mě první hlavní soutěž na French Open. Užiji si to,“ vyhlíží start turnaje osmnáctiletá tenistka. Loni skončila talentovaná Češka v kvalifikaci.

„Mám za sebou první tréninky v areálu a myslím, že to bylo moc dobré,“ sdílí své bezprostřední pocity z Paříže. Atmosféru druhého grandslamu sezony silně prožívá a poznává dosud nepoznané. „Poprvé jsem si zahrála i na kurtu Phillipea Chatriera, to byl skvělý zážitek.“

„French Open je jediný antukový grandslam a myslím, že o něj organizátoři dobře pečují. V posledních letech pokaždé vymysleli něco nového,“ oceňuje a přidává další poznatky: „Dnes jsem třeba zrovna viděla, jak se na hlavním dvorci zatahuje a roztahuje střecha.“

Pro svou premiéru v hlavní fázi francouzského grandslamu vyfasovala pořádně těžkou soupeřku. V 1. kole narazí na finalistku turnaje z roku 2021 Anastasiu Pavljučenkovovou z Ruska.

„Půjdu na kurt s tím, abych vyhrála. Udělám pro to všechno,“ je odhodlaná Linda, která na lednovém grandslamu v Austrálii dokráčela až do osmifinále. I proto očekávání nejsou malá. „Zkusím na to navázat,“ slibuje talentovaná Češka.

Než však turnaj rozehraje, bude ve finále kvalifikace držet palce mladší sestře Brendě.

„Včera jsme se po jejím zápase potkaly. Mám z ní velkou radost. Myslím, že může dojít mnohem dál než jen do finále kvalifikace,“ věří. Přítomnost Brendy na turnaji je i pro ni moc důležitá. „Jsem ráda, že tu můžeme být takhle spolu. Chystám se jí fandit,“ prozrazuje starší Linda svůj program na zítřejší dopoledne.

Kromě její sestry se ve finále kvalifikace představí také Sára Bejlek. Oba zápasy českých tenistek jsou na programu od 11 hodin.