Další rána pro španělský tenis. V Paříži bude chybět i bývalá světová dvojka

- Marek Bartošík

Na pařížském Roland Garros bude scházet kromě Rafaela Nadala také Paula Badosaová. Španělská hvězda se omluvila z antukového grandslamu kvůli únavové zlomenině v oblasti páteře. Pětadvacetiletá Badosaová hrála v posledních týdnech ve slušné formě, na nedávném turnaji v Římě dokráčela až do čtvrtfinále. Právě v italské metropoli se ale znovu zranila.

Na lednové Australian Open ji nepustilo zranění stehna, Roland Garros bude muset oželet kvůli potížím s páteří. Španělské krásce Paule Badosaové (29.) se v této sezoně zkrátka lepí smůla na paty.

„Když se všechno znovu zdálo být v pořádku, obdržela jsem před začátkem Roland Garros špatnou zprávu. Na tisícovce v Římě jsem utrpěla únavovou zlomeninu v páteři. Vzhledem k náročnému začátku sezony je to pro mě velmi nepříjemná zpráva. Nebudu moci soutěžit několik týdnů,“ informovala na sociálních sítích zklamaná Badosaová.

Bývalá světová dvojka se po propadu na 42. místo opět prokousávala vzhůru žebříčkem WTA. Na antukových turnajích si připsala hned tři čtvrtfinále (Charleston, Stuttgart, Řím) a k tomu jedno osmifinále (Madrid), ve všech případech ji zastavily až velmi silné soupeřky (Pegulaová, Sabalenková, Sakkariová a Ostapenková).

Badosaová si tak právem brousila zuby na kvalitní výsledek z antukového grandslamu, kde měla obhajovat „pouze“ třetí kolo. Jejím pařížským maximem je předloňské čtvrtfinále, o rok dříve byla v osmifinále. Nyní ji ale čeká vynucená pauza, která může zahrnovat i travnatý Wimbledon.

Pro španělské tenisové fanoušky se jedná o další velkou ránu, už dříve se z Roland Garros odhlásil 14násobný turnajový vítěz a obhájce trofeje Rafael Nadal (15.).