Odveta za Štvanici neklapla. Nehrálo se mi proti němu dobře, posteskl si Svrčina

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Psal se 5. květen, kdy Dominic Stricker (116.) vyřadil Dalibora Svrčinu (228.) ve čtvrtfinále challengeru na pražské Štvanici. Tentokrát se potkali v kvalifikaci na druhý grandslam sezóny a opět slavil Švýcar. „V klíčových momentech jsem dnes nezahrál dobře,“ odůvodňoval prohru mladý Čech.

Ráz zápasu přitom udala úvodní hra. „Hned v prvním gemu jsem měl 40:15 na servisu a prohrál jsem si ho. Pak už se to se mnou jen vezlo,“ mrzelo Svrčinu.

„Začal jsem špatně. Sice jsem se do prvního setu ještě dokázal vrátit, ale pak jsem za stavu 3:3 a 30:30 udělal dvě lehké chyby,“ pokračoval. Právě nepřesnosti v nevhodných chvílích ho podle něj stály postup. „V klíčových momentech jsem dnes nezahrál dobře a to v takových utkáních rozhoduje.“

Kromě kvality soupeře se Svrčina musel vypořádat i s nelehkými podmínkami. „Přes noc asi pršelo, a tak kurt strašně klouzal. Vzal jsem si nové boty a nešlo se mi v nich moc dobře pohybovat,“ postěžoval si.

Rodákovi z Ostravy se tak nepodařilo vrátit Strickerovi tři týdny starou prohru ze Štvanice. „Už tam se mi s ním nehrálo dobře. Cítil jsem, že můžu v pohodě vyhrát, ale on dobře podával a přehrával mě,“ objasňoval.

„Hra vypadala podobně jako v Praze. Tam to sice bylo vyrovnanější, ale obrázek duelu byl podobný,“ vracel se ještě jednou k poslednímu třísetovému střetu se Strickerem. V Paříži to až takové drama nebylo. „Mně se dnes zápas nevyvedl. Nešlo to tak, jak jsem si představoval.“

Dvacetiletý tenista si tak na svou druhou účast v hlavní fázi grandslamového turnaje bude muset počkat. Další příležitost bude mít v Londýně. „Mám v plánu pár challengerů a pak Wimbledon. Na ten se určitě připravím!“ hlásá.

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
2. kolo kvalifikace mužů
Dominic Stricker (SUI, 116.) – DALIBOR SVRČINA (228.) 6:4, 6:1