Los kvalifikace RG: Boje o hlavní soutěž odehraje sedm českých tenistů

- Jan Vojkůvka

Přestože do startu Roland Garros zbývá týden, už v pondělí se rozjedou kvalifikační boje. O postup na antukový grandslam budou usilovat také čtyři čeští muži a tři české ženy. Hned první kolo kvalifikace přitom nabízí několik pikantních zápasů.

Mezi muži se do kvalifikace Roland Garros vydají Tomáš Macháč, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Dalibor Svrčina. Asi nejzajímavější los přitom má Macháč, který bude čelit domácímu Lucasovi Pouillemu.

Ten si prošel hodně složitým obdobím, dokonce propadl alkoholu, a tak bývalému desátému hráči světa náleží až pozice v sedmé stovce světa. V této sezoně sice svou kariéru pomyslně restartoval, když se zbavil svých démonů, ale herně se mu zatím nedaří. A Tomáš Macháč jako soupeř pro úvodní kolo kvalifikace Roland Garros rozhodně není nic jednoduchého.

Favoritem v prvním kvalifikačním kole bude Zdeněk Kolář, jehož čeká domácí Terence Atmane, až 249. hráč žebříčku. Naopak složitý los vyfasovali Vít Kopřiva, kterého čeká 112. tenista žebříčku Radu Albot, a Dalibor Svrčina, jenž si zahraje se Švýcarem Leandrem Riedim.

Kompletní los mužské kvalifikace najdete zde.

Co se ženské kvalifikace Roland Garros týče, svým způsobem nejlépe dopadla Brenda Fruhvirtová. Šestnáctiletý supertalent narazí v úvodním kole na dvacetiletou Chorvatku Antonii Ružičovou, která figuruje ve třetí stovce světa.

Los se naopak příliš nemazlil se sedmnáctiletou Sárou Bejlek, kterou čeká o 18 let starší Laura Siegemundová. Velezkušená Němka, která se pohybuje na hraně první a druhé světové stovky, patří k výtečným antukářkám. Bejlek tedy nečeká vůbec nic snadného.

Poslední českou zástupkyní bude Barbora Palicová. Ta si o postup do druhého kola zahraje s Japonkou Sakurou Hosogiovou. Kompletní los ženské kvalifikace najdete zde.

1. kolo kvalifikace mužů
Zdeněk Kolář (169.) – Terence Atmane (FRA, 249.)
Vít Kopřiva (159.) – Radu Albot (MDA, 112.)
Dalibor Svrčina (229.) – Leandro Riedi (SUI, 158.)
Tomáš Macháč (125.) – Lucas Pouille (FRA, 678.)

1. kolo kvalifikace žen
Barbora Palicová (205.) – Sakura Hosogiová (JPN, 228.)
Sára Bejlek (171.) – Laura Siegemundová (GER, 113.)
Brenda Fruhvirtová (140.) – Antonia Ružičová (CRO, 214.)