Genova Prague Open: Turnaj na Spojích ovládl teprve dvacetiletý rakouský tenista

- Redakce

Titul na turnaji Genova Prague Open na pražských Spojích vyhrál dvacetiletý rakouský tenista Lukas Neumayer (347.), jenž ve finále porazil o dva roky staršího Němce Henriho Squireho (313.) po setech 6:2, 6:3. Rakouský hráč na turnaji neztratil v pěti zápasech ani set.

První set finálového utkání patřil rakouskému hráči, který dokázal svého soupeře hned dvakrát brejknout a sám jediný jeho brejkbol úspěšně odvrátil. Neumayer byl v prvním sadě jistějším tenistou a po zásluze ji vyhrál 6:2.

Druhý set byl o něco vyrovnanější, ale znovu to byl Neumayer, který tahal za delší konec. Klíčový brejk získal ve třetím gemu a za stavu 5:3 pak zápas uzavřel na returnu.

Mladý Rakušan tak na Spojích vyhrál v pěti zápasech deset setů v řadě a po zásluze se raduje z titulu. Na cestě do finále mimo jiné porazil také české tenisty Jiřího Barnata (první kolo), Maxima Mrvu (čtvrtfinále) a Patrika Rikla (semifinále).

Pro Neumayera se jedná o čtvrtý titul v kariéře a druhý z turnaje kategorie ITF M25. Zbylé dva získal na ITF patnáctkách.

Genova Prague Open 2023 by Moneta, Praha (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Lukas Neumayer (AUT, 347.) – Henri Squire (GER, 313.) 6:2, 6:3