Bez ztráty setu! Knutsonová si podmanila druhý singlový turnaj v sezoně, poprvé pronikne do třetí stovky

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Gabriela Knutsonová slaví svůj druhý letošní titul na okruhu ITF World Tennis Tour! Po měsíční pauze se šestadvacetiletá hráčka vrátila na kurty na tvrdém povrchu ve španělském Monzonu, kde si podmanila tamní turnaj kategorie ITF W25. V sobotním finále porazila nasazenou dvojku Maddison Inglisovou 6:4, 6:2 a dokráčela si pro trofej bez ztráty jediné sady!

Knutsonová, která v březnu vybojovala svůj premiérový titul ve dvouhře mezi profesionálkami v kanadském Frederictonu, toho poslední dobou příliš neodehrála. Po zmíněné trofeji se vrátila až po měsíci na dubnový turnaj v Šarm aš-Šajchu, kde ale vypadla hned v prvním kole. Po další měsíční absenci na turnajích se ovšem navrátila vítězně a podmanila si pětadvacítku ve španělském Monzonu.

Česká hráčka odehrála prakticky bezchybný turnaj. Na cestě za trofejí totiž v pěti zápasech neztratila ani set, v semifinále si vyšlápla na nasazenou jedničku Arianne Hartonovou z Nizozemska, kterou porazila dvakrát 6:3, a svůj výkon potvrdila i v sobotním finále.

To na hru Knutsonové marně hledala recept turnajová dvojka Maddison Inglisová. Australanka kladla neúspěšný odpor 82 minut a kromě vyrovnání z 1:4 na 4:4 v průběhu první sady nedokázala vymyslet nic, čím by na ni vyzrála.

Knutsonová naopak odehrála další ze skvělých výkonů. Zisk první sady potvrdila brejkem v desátém gemu a ve druhém dějství zapsala hned dva další úspěchy na returnu. Do vedení odskočila ve čtvrtém gemu a duel pak zakončila v osmé hře dalším brejkem.

Šestadvacetileté Knutsonové její druhý titul v sezoně pomůže k výraznému vylepšení osobního maxima v žebříčku WTA. Za turnaj v Monzonu dostane 50 bodů do rankingu a těsně před startem Roland Garros pronikne poprvé v kariéře do třetí stovky světa. Nacházet by se měla okolo 275. pozice.