Druhá šedesátka v sezoně! Sisková pokračuje ve sběru deblových trofejí, dál vylepšuje kariérní maximum

- Jan Vojkůvka

Počtvrté v roce 2023 se raduje ze zisku deblové trofeje česká tenistka Anna Sisková. Jednadvacetiletá Češka spojila ve francouzském Saint-Gaudens síly se Sofyí Lansereovou z Ruska, se kterou z pozice turnajových jedniček nenašly přemožitelky. V pátečním finále na francouzské šedesátce porazily za necelou hodinu kolumbijsko-americký pár Marii Herazovou a Adrianu Reamiovou po setech 6:0, 3:6 a 10:6.

Přestože se Anna Sisková snaží výrazněji prosadit i v singlu, dalo by se o ní říct, že se z ní stává skutečná deblová specialistka. Potvrdila to i na šedesátce v Saint-Gaudens, kde ve dvouhře prošla do čtvrtfinále, ale ve čtyřhře si dokráčela pro další titul.

U Siskové navíc platí, že si dokáže herně sednou prakticky s každou spoluhráčkou, v čemž tkví její největší síla. Ostatně, právě na francouzském turnaji vůbec poprvé v kariéře spojila síly s o rok starší Ruskou Sofyí Lansereovou a hned z toho byl další titul do už tak bohaté sbírky české hráčky.

Finále, ve kterém nasazené jedničky narazily na turnajové dvojky Herazovou s Reamiovou, mělo velmi svižný průběh. Trvalo pouhých 58 minut a Sisková s Lansereovou se na jeho konci mohly radovat z první společné trofeje. Duel přitom mohl být ještě rychlejší, jelikož česko-ruský pár dokázal do zápasu vstoupit šňůrou sedmi získaných gemů v řadě a vedl už 6:0 a 1:0 s výhodou brejku.

Ve druhé hře druhé sady se ovšem kolumbijsko-americké dvojici povedlo soupeřky rebrejknout. V průběhu prostřední sady se už Sisková s Lansereovou k úspěchu na returnu neprokousaly a naopak v osmém gemu přišly podruhé v utkání o podání. V rozhodujícím supertiebreaku se však za stavu 6:6 dostaly k sérii čtyř míčků v řadě a finálový souboj si tak podmanily.

Sisková si v Saint-Gaudens připsala už čtvrtý triumf v kategorii ITF W60. Zároveň se jedná o čtvrté prvenství v probíhající sezoně (pokaždé s jinou spoluhráčkou) a celkově už sedmnáctý deblový titul v profesionální kariéře.

Vítězství na antukové šedesátce ve Francii bude mít navíc výrazný dopad také na světový žebříček ve čtyřhře. Sisková si vylepší své osobní maximum, kterým bylo doposud 152. místo světa a vyhoupne se kolem 138. místa na rankingu WTA.