Spojení s hvězdou nese ovoce. Bouzková v římském deblu válí, naposledy to odnesly nasazené dvojky

- Marek Bartošík

Marie Bouzková se umí prosadit v obou tenisových disciplínách a na turnaji kategorie WTA 1000 v Římě to naplno potvrzuje. Zatímco ve dvouhře dokráčela i přes Coco Gauffovou až do osmifinále, ve čtyřhře je po boku extravagantní hvězdy Bethanie Mattekové-Sandsové už v semifinále! Naposledy se před nimi musely sklonit nasazené dvojky Ljudmila Kičenoková a Jelena Ostapenková.

Hned při prvním společném startu si Marie Bouzková a Bethanie Matteková-Sandsová připsaly tři výhry a pronikly mezi čtyři nejlepší páry římského turnaje. Narušily tím hegemonii nejvýše nasazených dvojic, jelikož do semifinále se probojovaly turnajové jedničky, trojky i čtyřky.

Bouzková s Mattekovou-Sandsovou vyřadily už v prvním kole pátou nasazenou kanadsko-brazilskou dvojici Gabriela Dabrowská, Luisa Stefaniová poměrem 2:6, 6:2 a 10:8.

Usměvavá Češka s hvězdnou Američankou následně vyzrály v osmifinále na Ukrajinku Nadiju Kičenokovou a Belgičanku Kimberley Zimmermannovou 6:4 a 6:2. A jejich cesta neskončila ani ve středu večer, kdy ve čtvrtfinále přemohly Ukrajinku Ljudmilu Kičenokovou s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou 7:6(3) a 6:3.

Osmatřicetiletá Matteková-Sandsová je bývalou světovou jedničkou, na kontě má pět grandslamových titulů ze ženské čtyřhry, přičemž všechny získala po boku Lucie Šafářové. Ve sbírce má i čtyři grandslamové triumfy ve smíšené čtyřhře.

O čtrnáct let mladší Bouzková v minulosti také opakovaně ukazovala, že jí párová disciplína sedí. Jejím deblovým maximem je stejně jako v singlu 24. příčka, z trofejí se radovala loni v Istanbulu a předloni v Birminghamu a Praze.

Další římská výzva čeká na Bouzkovou a Mattekovou-Sandsovou už ve čtvrtek večer, kdy narazí v semifinále na čtvrtou nasazenou dvojici Storm Hunterová (AUS), Elise Mertensová (BEL). Druhé semifinále obstarají po poledni americké nasazené jedničky Coco Gauffová a Jessica Pegulaová proti Američance Desirae Krawczykové a Nizozemce Demi Schuursové, které plní roli třetích nasazených.