Přítelkyni do Paříže letos nevezme. Kyrgios dál oddaluje svůj návrat, pošesté v řadě vynechá Roland Garros

- Jan Vojkůvka

Operované koleno Nicka Kyrgiose stále není připravené na zápasovou zátěž. Vyplývá to ze slov Australanova agenta, který oznámil, že osmadvacetiletý Kyrgios musí ještě svůj comeback na dvorce odložit. A pošesté v řadě Roland Garros vynechá.

Aktuálně 26. hráč světa přitom už loni přislíbil, že se na francouzský grandslam vrátí. Důvodem bylo zejména naléhání jeho přítelkyně, která se toužila do Paříže vypravit. A tak se tenista, který naposledy na antukovém svátku startoval v roce 2017, rozhodl změnit zaběhnutou „tradici“.

„Příští rok se na French Open vrátím. Nehrál jsem tam už pět let, takže si tam příští rok zahraju. Má přítelkyně prostě chce vidět Paříž,“ řekl loni během turnaje v Houstonu. Svůj program posléze potvrdil i v prosinci během exhibičních turnajů v Saudské Arábii a ve Spojených arabských emirátech.

Člověk ovšem míní a život často mění. Stejně jako v případě Kyrgiose, který po životní sezoně prochází hodně nepříjemným obdobním. Kvůli lednové operaci kolene musel vynechat domácí část sezony i s Australian Open, nehrál ani na amerických Masters a vynechá rovněž kompletní antukovou část sezony. Včetně pařížského grandslamu, kam svou přítelkyni Costeen Hatziovou letos určitě nevezme.

Jeho účast vyloučil ještě před oficiálním odhlášením i jeho agent Daniel Horsfall. „Snažíme se všemožně, abychom měli Nicka připraveného na kurtu co nejdříve,“ oznámil s tím, že jeho start v Paříži je nepravděpodobný. A o pár hodin později se Australan skutečně z Roland Garros odhlásil.

Kyrgios nyní závodí s časem. Touží se vrátit alespoň na travnatou část sezony, kterou měl loni fenomenální. Prošel totiž do semifinále ve Stuttgartu i Halle, načež si zahrál dokonce finále Wimbledonu, což je považováno za jeden z milníků jeho kariéry. Pokud by se nestihl na travnatou část sezony připravit, bylo by to pro něj obrovské zklamání. Už na základě loňských výsledků se totiž dostal do vrcholného období své kariéry. A rád by z toho vytěžil maximum.