VIDEO: Zbytečné nastřelení? Obhájce Djokovič schytal v Římě bolestivý úder

- Marek Bartošík

Pouze sám Cameron Norrie ví, zdali nastřelil Novaka Djokoviče úmyslně, nebo ne. Srbský obhájce titulu schytal v osmifinále římského Masters bolestivou ránu do nohy, přestože byl otočen zády ke svému britskému soupeři a boj o fiftýn tímto jasným gestem vzdal.

Inkriminovaný moment nastal ve čtvrtém gemu druhého setu, kdy Novak Djokovič (1.) dobíhal u sítě kraťas. Cameron Norrie (13.) se ho poté pokusil pomalejším úderem prohodit a srbský tenista stihl míček pouze reflexivně odehrát do výšky.

V tuto chvíli mu bylo jasné, že nemá šanci výměnu získat. Norrie však neproměnil brejkbol na 2:2 opatrnou smečí mimo Djokoviče, ale trefil ho ze vzdálenosti několika metrů plnou silou do nohy. V publiku to okamžitě zahučelo a dvaadvacetinásobný grandslamový šampion se nestačil divit.

Sedmadvacetiletý Norrie okamžitě přispěchal s omluvou, Djokoviče si tím ale příliš neudobřil. Pětatřicetiletý srbský favorit po vítězství 6:3 a 6:4 sice podal u sítě svému protivníkovi ruku, delšímu očnímu kontaktu nebo dialogu se však „obloukem“ vyhnul.

Šestinásobný turnajový vítěz Djokovič postoupil už po sedmnácté v řadě do čtvrtfinále Masters v Římě. Jeho dalším soupeřem bude dánský mladík Holger Rune (7.).