Podpořte Báru! Krejčíková je v nominaci na ocenění Srdce BJKC

- Marek Bartošík

Ve čtyřčlenné nominaci na ocenění za kvalifikaci letošního Poháru Billie Jean Kingové figuruje také Barbora Krejčíková, která pomohla české reprezentaci jedním bodem k výhře nad Ukrajinkami. Sedmadvacetiletá Krejčíková zaujala v tureckém Beleku také tím, že finanční odměnu za start v kvalifikaci BJKC věnovala na pomoc do oblastí zasažených ničivým zemětřesením.

Barbora Krejčíková se uchází o ocenění Srdce BJKC společně s Kanaďankou Leylah Fernandezovou a Slovinkami Tamarou Zidanšekovou a Kajou Juvanovou. Zatímco Fernandezová uspěla v obou dvouhrách i čtyřhře proti Belgičankám, Zidanšeková s Juvanovou zařídily rovným dílem obrat z 0:2 na 3:2 proti Rumunkám.

Aktuální světová třináctka Krejčíková si v tureckém Beleku nejprve poradila s Katarinou Zavackou (6:4, 6:3) a následně padla v napínavém souboji týmových jedniček proti Martě Kosťukové (6:3, 1:6, 4:6).

Česká hvězda si vysloužila pozornost i svým rozhodnutím věnovat finanční odměnu za kvalifikační utkání do oblastí Turecka, kde v únoru řádilo ničivé zemětřesení.

Pro Barboru Krejčíkovou můžete hlasovat ZDE, a to až do pátku 19. května.