Stihne Nadal Roland Garros? Video z tréninku odhalilo jeho špatný zdravotní stav

- Jan Vojkůvka

Video, na kterém je zachycen čtrnáctinásobný šampion Roland Garros, nepřineslo zrovna povzbudivé signály. Fanoušci španělské hvězdy se obávají, že zranění, které Nadala postihlo na lednovém Australian Open, se stále nepodařilo vyléčit. A znovu se také spekuluje nad tím, že se možná blíží vynucený konec jeho kariéry...

Rafael Nadal od lednového zranění kyčle na Australian Open nehrál. Vynechal Masters ve Spojených státech, vynechal už prakticky celou antukovou část sezony a vše se snaží směřovat k návratu na Roland Garros. I pařížský grandslam ale nyní začíná být v ohrožení.

„Skutečnost je taková, že situace se nevyvíjí tak, jak jsme doufali. Před pár dny jsme se museli rozhodnout trochu změnit nastolený směr, zkusit další léčebný proces a uvidíme, jestli se věci zlepší,“ řekl před třemi týdny španělský tenista, který věřil, že nová léčba zabere a konečně se mu podaří naskočit do tvrdého tréninkového drilu.

Na sociálních sítích se ale začalo šířit ve čtvrtek video, na kterém byl Nadal zachycen právě během jednoho z tréninků. A zaběry to nebyly vůbec hezké... Nadal byl spatřen shrbený a měl viditelné bolesti. Ve tváři měl bolestivou grimasu a z tréninku odcházel ve špatném psychickém rozpoložení.

Důvody mohou být dva. Buď to Nadal s tréninkem přehnal (což je ale vzhledem ke zkušenostem a širokému Španělovu týmu nepravděpodobné), nebo jej skutečně nadále sužují velké bolesti a léčba stále nezabrala. Stále více se začíná skloňovat možnost, že španělská hvězda Roland Garros nestihne.

A stále více fanoušků této hrající legendy se začíná obávat toho, že se nezadržitelně blíží konec kariéry jejich miláčka. Pokud se totiž Nadal ani po téměř pěti měsících nedokázal dát dohromady a nadále jej problémová kyčel trápí, nevypadá to s jeho pokračováním kariéry vůbec dobře.

Více ale napoví až další dny. Letošní Roland Garros startuje 28. května.