Skvělá Bouzková! Otočila stav 0:4, vyhrála 12 z posledních 15 gemů

- Radek Štohl

Marie Bouzková (38.) zvládla vstup do turnaje v Římě, ve druhém kole prestižní tisícovky si poradila s Američankou Caty McNallyovou (62.), kterou přehrála po sadách 6:4, 6:3. Sedmadvacátá nasazená se ve třetím kole střetne s šestkou turnaje a semifinalistkou z roku 2021 Coco Gauffovou (5.).

Bouzková měla velmi špatný vstup do zápasu, v úvodních třech gemech získala jen tři míčky, po dvou ztracených podáních prohrávala 0:4. Čtyřiadvacetiletá Češka ale v pravou chvíli zabrala! Ve druhé polovině setu řádila, za 61 minut ovládla první sadu 6:4.

Někdejší 24. hráčka žebříčku dvouhry naopak zažila výborný nástup do druhého dějství, vedla 4:0. Za stavu 5:2 sice při vlastním podání neuspěla, v následující hře ale už dotáhla zápas do vítězného konce. Za necelé dvě hodiny hry se mohla radovat z postupu do třetího kola.

Marie Bouzková na prestižní tisícovce startuje teprve podruhé v kariéře, před třemi lety zde uhrála první kolo. Ve druhém zápase na turnaji poté prohrála s Jelenou Rybakinovou.

O vylepšení římského maxima se utká s favorizovanou Coco Gauffovou, s devatenáctiletou soupeřkou se střetla v prvním kole amerického turnaje v Cincinnati. Američanka tehdy za stavu 7:5, 1:0 pro Češku skrečovala.

Gauffová při vstupu do probíhající akce ztratila jediný gem, Kazašku Julii Putincevovou (51.) za 59 minut hry smetla po sadách 6:0, 6:1.