Los čtyřhry v Římě: V akci bude opět i Strýcová. Kolodziejová spojí síly s grandslamovou vítězkou!

- Radek Štohl

Kvarteto českých tenistek bude usilovat o titul z tisícovky v Římě. V deblu italského prestižního podniku se představí Marie Bouzková, Markéta Vondroušová, šampionka z této disciplíny z roku 2020 Barbora Strýcová a rovněž Miriam Kolodziejová, která zasáhne do dění po boku trojnásobné grandslamové vítězky v ženské čtyřhře Věry Zvonarevové!

České deblistky nejsou na tomto turnaji mezi nasazenými. Hned tři z nich se nachází ve spodní polovině pavouka. Nejblíže druhé nasazené dvojici L. Kičenoková, Ostapenková je duo Markéta Vondroušová, Magda Linetteová, které čeká debl L. Čchan, Ch. Čchan. V případě výhry narazí právě na ukrajinsko-lotyšský debl.

Další do české party je Marie Bouzková, která se představí vedle Bethanie Mattekové-Sandsové. Bouzková nastoupí s někdejší nejlepší deblistkou světa proti pátému nasazenému deblu Dabrowská, Stefaniová. Pokud tento nenasazený pár uspěje, mohl by vyzvat dvojici Barbora Strýcová, Su-wej Sie. Ta bude čelit deblu N. Kičenoková, Zimmermannová.

Poslední českou zástupkyní ve čtyřhře v Římě je Miriam Kolodziejová, aktuálně 49. hráčka žebříčku čtyřhry bude hrát na turnaji s momentálně 96. deblistkou světa Věrou Zvonarevovou. Osmatřicetiletá tenistka však v minulosti už pobývala na devátém místě deblu, v rankingu singlu byla dokonce druhá! Česko-ruský pár se představí proti dvojici Alexandrovová, Potapovová.

Celý los čtyřhry v Římě najdete zde.