Další velká premiéra. Lehečka se poprvé představí v Římě, může narazit na šampiona

- Marek Bartošík

Poprvé v kariéře se Jiří Lehečka zúčastní Masters v Římě, kde se rovnou vešel mezi nasazené účastníky. Turnajová dvaatřicítka má na úvod volný los, poté narazí buď na Francouze Corentina Mouteta, nebo zatím neznámého kvalifikanta. V případné třetí rundě by mohl jednadvacetiletý Lehečka vyzvat světovou dvojku Carlose Alcaraze!

Po nepovedené premiéře v Madridu, kde uhrál jen dva gemy s Alexandrem Ševčenkem, se Jiří Lehečka představí na dalším turnaji kategorie ATP Masters 1000. Aktuálně 39. tenista žebříčku je v Římě posledním nasazeným, v prvním kole tedy do hry nezasáhne.

Ve druhé rundě může Lehečka změřit síly se čtyřiadvacetiletým Francouzem Corentinem Moutetem (67.), který loni opanoval dva velké antukové challengery v Lyonu a Štětíně. Letos však odehrál pouze tři zápasy s negativní bilancí 1:2.

Moutetův soupeř pro první kolo vzejde z kvalifikace, kde jsou ve hře třeba Australani Thanasi Kokkinakis (104.) a Alexei Popyrin (77.), Němec Daniel Altmaier (65.) nebo již zmíněný Alexander Ševčenko (93.).

Pokud by Lehečka svou úvodní římskou zkoušku zvládl, mohl by se ve třetím kole utkat s hvězdným Carlosem Alcarazem, který letos získal už čtyři tituly (Buenos Aires, Indian Wells, Barcelona, Madrid) a má neuvěřitelnou bilanci 29 výher a pouhých dvou porážek. Aktuálně drží 11zápasovou vítěznou šňůru.

Čerstvě dvacetiletý Alcaraz bude stejně jako Lehečka v Římě debutovat, do turnaje vstoupí proti vítězi duelu mezi svým krajanem Albertem Ramosem-Viňolasem (72.) a Italem Francescem Passarem (126.). Titul bude obhajovat Srb Novak Djokovič (1.), jenž v loňském finále přehrál Řeka Stefanose Tsitsipase (5.) 6:0 a 7:6(5).