Kvitová vynechá další turnaj. Noha pořád bolí, napsala

- Jan Vojkůvka

Letošní antuková část sezony bude v podání Petry Kvitové hodně skromná. Poté, co odehrála zatím jen jeden zápas v Madridu, se rozhodla odhlásit ze své generálky na Roland Garros, kterou měla absolvovat na turnaji WTA 1000 v italském Římě. Důvodem je přetrvávající bolest pravé nohy.

Třiatřicetiletá Kvitová měla veleúspěšnou první část sezony na betonech, zejména pak ve Spojených státech. Po postupu do čtvrtfinále v Indian Wells si dokráčela pro titul v Miami, kde za celý turnaj ztratila pouze jeden set a ve finále porazila 7:6, 6:2 Jelenu Rybakinovou.

Účastnice letošního premiérového ročníku United Cupu po triumfu v Miami zapsala na konto bilanci 17 výher a jen 5 porážek. S velkými ambicemi tak vzhlížela rovněž k začátku antukové části sezony. Jenže ji začala zlobit pravá noha, kvůli které vynechala už prestižní akci v německém Stuttgartu.

Pak se sice objevila na kurtech minulý týden v Madridu, ale hned v prvním utkání prohrála s Němkou Jule Niemeierovou. A tento zápas bude, jak se zdá, jediným na antuce, který do Roland Garros odehraje. Nyní totiž k odhlášce ze Stuttgartu přidala další omluvenku. Nenastoupí ani v Římě.

„Bohužel, pravá noha mě stále bolí. Po poradě s týmem jsem učinila složité rozhodnutí, že v Římě hrát nebudu. To krásné město i italští fanoušci mi budou chybět. Budu tvrdě pracovat na tom, abych byla připravená na French Open,“ napsala na svůj Twitter.

Kvitová se díky úspěšné první části roku prokousala zpět do elitní světové desítky. Na pařížském grandslamu bude obhajovat z minulé sezony druhé kolo, přičemž jejím nejlepším výsledkem z francouzské antuky je semifinále z let 2012 a 2020.

Klíčové pro ni ovšem bude především to, jestli dokáže doléčit své zranění nohy. Jedním z hlavních vrcholů sezony totiž pro ni bude travnatá část sezony, kde bude mít vzhledem ke svému hernímu stylu mnohem větší šance na úspěch než na antuce.