Šafářová pomůže dětem ze sociálně slabších rodin. Chci pomoci plnit dětské sny, říká

- Jan Vojkůvka

Bronzová olympijská medailistka a bývalá tenistka Lucie Šafářová se rozhodla pomoci sociálně znevýhodněným dětem, aby si mohly plnit své sportovní sny. Za tím účelem se zapojila do kampaně České olympijské nadace, která svými příspěvky pomohla už téměř čtyřem tisícům dětí.

Český olympijský výbor prostřednictvím České olympijské nadace spolupracuje v nové kampani se společností Procter & Gamble, což je partner Mezinárodního olympijského výboru. Podle informací bude z každého zakoupeného produktu posláno do nadace jedno procento z ceny a výtěžek poputuje na sportování dětí ze sociálně slabých rodin.

„Přispíváme dětem nejen na oddílové příspěvky, ale i na sportovní vybavení, soustředění a kempy, sportovní prohlídky,“ upřesnila Veronika Opršalová, ředitelka České olympijské nadace. „Sport může být pro děti zásadním formujícím faktorem. A to nejen z hlediska fyzického zdraví, ale i toho psychického. Děti se naučí, co je to fair play – ve sportu, ale i v životě. Najdou si kamarády, se kterými mají společné zájmy. Kromě toho jim sport dodá odhodlání, sebedůvěru a morální zodpovědnost.“

Do nové kampaně se zapojila i bronzová medailistka z Ria 2016 Lucie Šafářová. Podle bývalé tenistky, která ukončila bohatou kariéru v roce 2019, se počítá každá koruna, jež může pomoci dětem bojovat o své sny a věnovat se milovanému sportu.

„Kdybych sama nezískala v dětství podobnou podporu, určitě bych si nesplnila sen být na olympiádě. Proto jsem se stala ambasadorkou olympijské nadace a chci pomoci plnit další dětské sny. Budu ráda, pokud mi s tím pomůžete,“ řekla Šafářová.

Kampaň probíhá od 26. dubna do 23. května v rámci sítě drogerií Rossmann.

Více o této akci najdete na webu olympijskytym.cz. Další informace o České olympijské nadaci najdete na www.olympijskanadace.cz.


Galerie