Siréna spustila záchvat paniky. Nevěděla jsem, co se děje, plakala vítězka 21 titulů

- Filip Lefenda

Hodně nepříjemný zážitek si z utkání na menším podniku WTA v Saint-Malu odnesla Maryna Zanevská. Devětadvacetiletou Belgičanku, jež ovšem pochází z válkou zmítané ukrajinské Oděsy, vylekal nenadálý zvuk sirén.

Celý incident se uskutečnil krátce po první sadě, kterou Zanevská z pozice výrazné papírové outsiderky hladce vyhrála. Katie Volynetsové ze Spojených států povolila díky výborné hře pouhé dva gemy.

Jenže poté přišel okamžik, který zcela změnil ráz celého klání. Ve francouzském přístavním městě se zničehonic rozezněla hlasitá siréna.

„Přepadl mě opravdu divný pocit. Nevěděla jsem, co se děje. Siréna zněla možná dvacet vteřin, mně to ale přišlo jako věčnost,“ líčila na svém Instagramu Zanevská, která se od vypuknutí konfliktu dosud neměla možnost do své ukrajinské domoviny vrátit.

„Měla jsem tep snad 200. Chvíli jsem se cítila opravdu mizerně,“ vysvětlovala Zanevská a přiznala, že si prošla na lavičce záchvatem paniky.

Zanevská, jež musela zahánět i pláč, se následně vrátila na dvorec. Stoprocentně zkoncentrovat už se ale nezvládla. S antukovým turnajem kategorie WTA 125 se po porážce 6:2, 4:6 a 5:7 v osmifinále rozloučila. 

„Kurt je obvykle místem, kde zapomenu na své problémy. Tato situace mě ale zasáhla,“ dodala vítězka tří podniků WTA a osmnácti na okruhu ITF. Dvakrát na této úrovni v minulosti triumfovala i právě v Saint-Malu.