Velký milník pokořen! Kvitová zaokrouhlila počet týdnů v Top 10 žebříčku

- Marek Bartošík

Venus Williamsová a hned za ní Petra Kvitová. Česká lvice má podle webu Tennis.com z aktivních hráček na kontě druhý nejvyšší počet týdnů v Top 10 žebříčku WTA, když v pondělí pokořila hranici s neuvěřitelnou číslovkou 400!

Petra Kvitová patří už více než dekádu mezi nejužší elitu ženského tenisu. Poprvé se objevila mezi deseti nejlepšími hráčkami rankingu v květnu 2011, tedy bezprostředně po svém prvním triumfu na antukové tisícovce v Madridu.

Naposledy se třiatřicetiletá Češka vrátila do Top 10 zkraje dubna, kdy oslavila premiérový vavřín na Miami Open. Od té doby nastřádala pět týdnů, které zaokrouhlily její sbírku na rovných 400 týdnů mezi desítkou nejlepších tenistek planety.

Z aktivních tenistek je na tom lépe pouze Venus Williamsová s 636 týdny, legendární Američanka ale od začátku roku 2021 odehrála pouhých 18 singlových utkání s bilancí 4:14. Její úspěšnější sestra Serena je na webu WTA vedena jako neaktivní hráčka.

Kvitová zahájila letošní sezonu velmi slušně, když ovládla 17 z 23 utkání. Na kontě má kromě titulu z Miami také čtvrtfinále z Indian Wells a Adelaide či osmifinále z Dubaje a Dauhá. V žebříčku WTA drží 10. příčku a aktuálně je jedinou Češkou v Top 10 dvouhry.