Murray ukončil spolupráci s Mauresmovou

- Jan Vojkůvka

Spolupráce mezi Britem Andy Murrayem a bývalou francouzskou tenistkou Amelií Mauresmovou je u konce. Své rozhodnutí o ukončení spolupráce oznámil Murray během pondělního odpoledne.

Murray spolupracoval s Mauresmovou od června 2014 a s bývalou ženskou světovou jedničkou tak ukončil úspěšné spojenectví po necelých dvou letech. O možnosti změny nasvědčovalo angažovaní Jamieho Delgada, který přišel do Murrayho týmu po letošním Australian Open jako podpora pro Mauresmovou, které se minulý rok v srpnu narodilo dítě.

Necelé dva roky spolupráce sedm titulů a několik dalších finálových účastí. Pravdou však zůstává, že v posledních měsících se Murraymu tolik nedařilo a po finále na Australian Open (kam postoupil podruhé v řadě) čekal více než čtvrt roku na další finálovou účast.

Přesto za dobu spojenectví Murray-Mauresmová se britský tenista opět prokousal na třetí místo na žebříčku a nakonec se usadil i definitivně na druhém místě, na kterém figuroval až do dnešního dne, kdy vyšel nový žebříček a Murray se po neobhájení madridského titulu propadl zpět na třetí místo.

Ohlášení ukončení spolupráce přišlo přitom právě den po porážce s Novakem Djokovičem ve finále Mutua Madrid Open. “Přinášela do našeho týmu uklidňující vliv a všem nám bude chybět. Vezmu si nějaký čas, abych zvážil své další kroky a jak budu dál postupovat, ale chtěl bych jí za vše poděkovat. Byla neocenitelným členem týmu,” řekl Murray na adresu Mauresmové.

“Pracovat s Andym v posledních dvou letech pro mě byla fantastická zkušenost,” svěřila se Mauresmová. “Užila jsem si možnost být součástí skvělého týmu lidí, kteří okolo něho jsou. Byla to velká výzva, především z hlediska času tráveným při cestování. Přeji mu a celému týmu vše dobré a doufám, že vyhraje mnohem více titulů,” prohlásila Mauresmová.

Mauresmová se tak zařazuje mezi trenéry, kteří s Britem spolupracovali v minulých letech a dále s ním už nepokračují. V této společnosti nalezneme mimo jiné i Ivana Lendla, Jonase Bjorkmana či Alexe Corretju.