Odpor zlomila šesti gemy v řadě! Krejčíková prošla do premiérového madridského osmifinále

- Jan Vojkůvka

Český tenis bude mít zásluhou Barbory Krejčíkové zastoupení i ve druhém týdnu Mutua Madrid Open. Turnajová jedenáctka si totiž v nedělním třetím kole poradila se Si-jü Wang za necelou hodinu a půl po setech 6:4 a 6:1. Poprvé v kariéře se tak probojovala do osmifinále antukového turnaje v hlavním městě Španělska.

Sedmadvacetiletá Krejčíková se dvouhry v Madridu zúčastnila prozatím pouze dvakrát. V roce 2018 vypadla v kvalifikaci a před dvěma lety padla hned v prvním kole na raketě Pauly Badosaové. Letos si však jako nasazená jedenáctka výrazně vylepšuje své tamní maximum. Po výhře ve druhém kole nad Dankou Koviničovou se prodrala k vítězství i proti nebezpečné Si-jü Wang, které prakticky zlomila odpor šňůrou šesti gemů v řadě.

Do zápasu Krejčíková nevstoupila ideálně, když hned ve druhém gemu čelila třem brejkbolům. S šancemi Číňanky si ale poradila a začala postupně přebírat taktovku střetnutí. Od stavu 1:2 vyhrála čtyři hry v řadě a ujala se vedení o dva brejky. Wang sice v osmém gemu jeden ztracený servis získala zpět a následně snížila na 4:5, ale česká hráčka další komplikace nepřipustila a úspěšně dopodávala.

Druhý set už se změnil v jednostrannou záležitost. Spolu s desátým gemem první sady získala Krejčíková šest her v řadě a vedla ve druhém dějství už 5:0. Na servisu však duel nezakončila, když se Wang povedlo odvrátit hrozbu kanára a slavila druhý brejk v utkání. Hned v dalším gemu si ale světová dvanáctka vypracovala nové tři mečboly a druhý z nich také dokázala využít.

„S tím, jak jsem dnes hrála, jsem zcela spokojená. Byl to těžký zápas, ale snažila jsem se zůstat v jeho průběhu agresivní a chodit si pro vítězné údery. Jsem ráda, že jsem to zvládla,“ hodnotila Krejčíková, kterou čeká v osmifinále Chorvatka Petra Martičová.

„Očekávám další těžký zápas, protože antuku má hodně ráda. Navíc se známe, před pár dny jsme spolu také trénovaly,“ podotkla Krejčíková, která soutěžní zápas s 33. hráčkou světa ještě nehrála. Pro obě to tak bude první vzájemný duel.