Premiérová trofej! Bartůňková nadělila ve finále kanára nasazené jedničce

- Marek Bartošík

Nikola Bartůňková (371.) se dočkala svého premiérového triumfu na ženském okruhu ITF. Sedmnáctiletá Češka přehrála ve finále antukové pětadvacítky v Santa Margheritě di Pula nasazenou jedničku Ylenu In-Albonovou (135.) po hodině a 44 minutách 6:0 a 7:5. Za trofej na italské antuce obdrží 50 bodů do žebříčku WTA.

Na třetí pokus uspěla Nikola Bartůňková ve finále akce ITF. Talentovaná česká tenistka si zahrála o titul už předloni v Milovicích a loni v Istanbulu, v obou případech však zůstala těsně pod vrcholem. Tento týden v Santa Margheritě di Pula už se ale před ní musely všechny soupeřky sklonit.

První set byl jasnou kořistí Bartůňkové, jež vzala nejvýše nasazené Yleně In-Albonové hned třikrát servis a sama odvrátila jediný brejkbol favorizované Švýcarky.

Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější. In-Albonová dokonce vedla 5:3, česká teenagerka ale poté zabrala a ziskem čtyř gemů v řadě rozhodla o svém triumfu na turnaji.

Bartůňková se tak stala další členkou silné nastupující generace českých teenagerek, která dokázala získat singlový titul na ženském okruhu ITF. Konkrétně se zařadila po bok Lindy Noskové, Brendy a Lindy Fruhvirtových, Sáry Bejlek, Lucie Havlíčkové, Barbory Palicové, Dominiky Šalkové, Julie Štruplové a Lindy Klimovičové.

Fortevillage ITF Trophy, Santa Margherita Di Pula (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Ylena In-Albonová (SUI, 135.) – NIKOLA BARTŮŇKOVÁ (371.) 0:6, 5:7