Ostra Group Open: Kolář je po sedmi letech opět v ostravském finále

- Redakce

Domácí antukový challenger OSTRA GROUP Open 2023 by Moneta v Ostravě čeká v sobotu semifinále dvouhry. Turnajem zatím úspěšně prochází Zdeněk Kolář, který vyzrál na ostravského krále třísetových bitev Šintara Močizukiho, kterého porazil 6:3, 2:6 a 6:2. Ve druhém semifinále uspěl Maďar Maté Valkusz.

Zdeněk Kolář dál pokračuje ve vylepšování svého loňského čtvrtfinále na ostravském challengeru a po sedmi letech si na Ostra Group Open zahraje ve finále! Českému tenistovi se povedlo v sobotním semifinále vyzrát na nebezpečného Šintara Močizukiho, kterého porazil 6:3, 2:6, 6:2.

Močizuki i ve svém čtvrtém ostravském utkání dovedl zápas do tří setů, ale zatímco v předchozích duelech dokázal všechna střetnutí otočit z 0:1 na sety, Kolář byl tentokrát nad jeho síly. Znovu přitom japonský hráč dokázal zvítězit v prostředním dějství a duel pořádně zdramatizovat.

„Jsem moc rád, že jsem vyhrál, byl to těžký zápas. Jednalo se o nepříjemného soupeře s výborným bekhendem, co neskáče, a forhend takový přeliftovaný. Ale já měl určitou taktiku, kterou jsem se chtěl prezentovat. A ta fungovala,“ potěšilo Koláře. „S Šintarem se známe, párkrát jsme spolu trénovali, takže jsem věděl, do čeho jdu. Podle toho jsem se připravil.“

Zápas, který za stavu 3:3 v první sadě přerušil na necelé dvě hodiny déšť, přitom mohl mít mnohem rychlejší průběh. Kolář se totiž dostal ve druhé sadě do vedení 2:1 s výhodou brejku, pak ale prohrál pět gemů v řadě včetně tří svých servisů. V rozhodujícím setu ovšem rodák z Bystřice nad Pernštejnem nepustil svého soupeře ani k jednomu brejkbolu a naopak od stavu 1:2 sám zapsal zisk pěti gemů v řadě.

Finalista ostravského challengeru z roku 2016, kdy prohrál ve třech setech s Francouzem Lestiennem, si o první titul od roku 2021 zahraje s Maďarem Maté Valkuszem, jenž porazil Itala Riccarda Bonadia 6:0 a 6:4.

Ostra Group Open by Moneta, Ostrava (muži, CZE, 73 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Šintaro Močizuki (JPN, 222.) – ZDENĚK KOLÁŘ (206.) 3:6, 6:2, 2:6
Maté Valkusz (HUN, 297.) – Riccardo Bonadio (ITA, 180.) 6:0, 6:4

Finále čtyřhry
Galloway (USA, Reyes-Varela (MEX) – Andreozzi, Duran (ARG) 7:5, 7:6(5)