VIDEO: Neříkej mi d*ž hubu! zlobil se Španěl. Nebo co? ptal se australský bouřlivák

- Radek Štohl

Prestižní turnaj ve španělském Madridu nepřináší jen čistě tenisové dění, ale také emoce. Ukázaly se v zápase prvního kola mužské dvouhry mezi domácím Jaumem Munarem (88.) a australským bouřlivákem Thanasim Kokkinakisem (111.). Tenisté si v průběhu utkání i po jeho konci ostře vyměnili své názory.

První kontroverze nastala v polovině druhého setu, za stavu 7:6, 2:4 pro Munara. Jeho soupeř obdržel upozornění za překročení 25vteřinového limitu na podání, ten se navíc následně dostal do debaty s umpirovým rozhodčím Mohamedem Lahyanim.

„Chlape, ty teď d*ž hubu,“ obořil se Kokkinakis na Munara. Rozjetého Australana se snažil přibrzdit samotný Lahyani. „Nedávej se s ním do řeči, mluv prosím ke mně,“ umravnil zkušený rozhodčí sedmadvacetiletého Australana.

Lahyani i Kokkinakis si vše bez větších emocí vysvětlili. Někdejší 10. junior kombinovaného žebříčku následně udržel podání, vedl 5:2. Nakonec však ztratil i druhý set, po téměř dvou a tři čtvrtě hodiny hry prohrál 6:7(7), 6:7(3).

Emoce nakonec neutichly ani po závěrečném míčku. Vítězstvím posílený Munar se stále cítil dotčen, jak se k němu zkušenější protihráč verbálně zachoval. To mu také sdělil při podání rukou. „Příště už mi neříkej d*ž hubu!“ vyslal Munar ke Kokkinakisovi jasný vzkaz.

Jak bylo vidět, australský bouřlivák si ze slov o hlavu menšího soupeře nic nedělal. „Nebo se stane co?“ ptal se Kokkinakis, který to zopakoval hned třikrát. Jednou se přitom při svých slovech snažil zakrýt ústa.

Do celé situace se pomalu chtěl vložit Mohamed Lahyani. Jaume Munar však působil velmi rozvážně. Oba tenisté si vše vysvětlili a každý si šel svojí cestou. 

Munara v pátek ve druhém kole čeká Tallon Griekspoor (36.), Kokkinakis už směřuje své myšlenky na další turnaj.