Trápení pokračuje. Zraněná Raducanuová zmešká Madrid a propadne se žebříčkem

- Marek Bartošík

Emma Raducanuová se od svého senzačního triumfu na grandslamovém US Open 2021 až na pár světlých chvilek trápí. Britskou hvězdičku opakovaně kosí zranění, a i když se dostane na kurt, málokdy zazáří. Naposledy se kvůli zranění pravé ruky odhlásila z tisícovky v Madridu, kde tak neobhájí loňskou účast v osmifinále.

Když Emma Raducanuová předloni jako kvalifikantka šokovala tenisový svět ziskem titulu na US Open, rázem se vyšvihla mezi nejužší světovou špičku. Loni v červenci dokonce vystoupala na své kariérní maximum – 10. místo.

Od podobné úrovně je ale dvacetiletá Raducanuová nyní na míle vzdálena. Světová pětaosmdesátka kvůli neobhájení bodů za madridské osmifinále velmi pravděpodobně vypadne z Top 100 (v tzv. živém žebříčku je nyní na 101. místě).

Rozsah jejího zranění není jasný, rodačka z Toronta ale nedávno informovala, že se s tímto problémem potýká už delší dobu. Příliš sdílná nebyla ani na tiskové konferenci v Madridu, kde z ní reportéři dostali pomocí 16 otázek pouze 58 slov.

Raducanuová je aktuálně přihlášena na další turnaj kategorie WTA 1000 v Římě a také na grandslamové Roland Garros. Vzhledem k jejímu žebříčkovému postavení hrozí, že bude na domácí Wimbledon potřebovat divokou kartu.

V této sezoně zatím odehrála 10 zápasů s vyrovnanou bilancí 5:5. Nejlépe se jí vedlo v Indian Wells, kde dokráčela až do osmifinále. Na svém zatím posledním turnaji ve Stuttgartu schytala v prvním kole debakl 2:6 a 1:6 od lotyšské ranařky Jeleny Ostapenkové.