Sedm gemů v řadě a bravurní vstup do antukové sezony. Muchová v Madridu hladce zvítězila

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová slaví úspěšný vstup do antukové části sezony a na Mutua Madrid Open postupuje do druhého kola! V souboji s Estonkou Anett Kontaveitovou dokázala zvítězit dvakrát 6:2, přičemž se blýskla zejména šňůrou sedmi získaných gemů v řadě.

Šestadvacetiletá Muchová má za sebou velmi úspěšný vstup do sezony 2023. Postoupila do čtvrtfinále v Aucklandu, Dubaji a Indian Wells, v Miami prošla z kvalifikace až do třetího kola a prodrala se světovým žebříčkem na 52. místo. Po vydařené betonové části roku absolvovala v úterý v Madridu první utkání také na antuce a na své výkony dokázala navázat.

Její soupeřkou byla Estonka Anett Kontaveitová, která sice už hrála v dubnu v nižší divizi BJK Cupu, kde si proti hráčkám z druhé, čtvrté a páté stovky zapsala bilanci 3-1, ale turnajový návrat po zranění zad, z něhož se dle svých slov nikdy plně nezotaví, předvedla až nyní v Madridu. A návrat to úspěšný nebyl.

Zápas odstartovaly dva brejky v prvních dvou hrách, po kterých si Kontaveitová podržela servis. Pak ovšem začala dvorci dominovat česká tenistka, která nastartovala svou šňůru sedmi získaných gemů v řadě a zastavila se až za stavu 6:2 a 2:0. Kontaveitová se sice snažila něco vymyslet a vrátit se do zápasu, ale v této snaze neuspěla.

Muchová soupeřce nenabídla už žádný brejkbol a naopak v sedmém gemu ještě své vedení navýšila. V osmé hře pak duel zakončila, když hned při prvním mečbolu trefila přímý bod ze servisu.

Česká tenistka, která si vylepšila svou letošní zápasovou bilanci na 16-5, se ve druhém kole utká s 31. nasazenou Irinou Beguovou z Rumunska. Aktuálně 35. hráčka světa měla jako nasazená v úvodní rundě volný los. Prozatím jediný vzájemný zápas, který se hrál v roce 2019 na Roland Garros, vyhrála ve třech setech Beguová.