Strýcová se při comebacku srdnatě rvala dvě hodiny. Se světovou padesátkou nakonec padla

- Jan Vojkůvka

Barbora Strýcová má za sebou svůj comeback na kurty! Na Mutua Madrid Open nastoupila k prvnímu utkání od Australian Open 2021 a předvedla bojovný a velmi solidní výkon. Se světovou padesátkou Elisabettou Cocciarettovou se rvala přes dvě hodiny a padla až po velkém boji 3:6 a 6:7(5).

Sedmatřicetiletá Strýcová zahájila svůj comeback na antuce ve španělském Madridu. A ukázala, že tenis po více než dvou letech mimo kurty rozhodně nezapomněla! Naopak, znovu potvrdila svou ohromnou bojovnost a světová padesátka Italka Cocciarettová se na postup pořádně nadřela.

Strýcovou může mrzet zejména vývoj prvního setu, ve kterém měla dva brejkboly na 3:1 a v případě úspěchu by se duel určitě vyvíjel trochu jinak. Nakonec ale česká tenistka tyto šance neproměnila a naopak v sedmém a devátém gemu sama přišla o servis.

Skvělou obranou na základní čáře ale dělala Cocciarettové ohromné problémy, což se projevilo ve druhém setu. V něm sice Češka prohrávala už 2:5, ale předvedla výborný návrat do zápasu a úspěšně srovnala na 5:5. Ve dvanáctém gemu pak odvrátila svým servisem první mečbol soupeřky a vynutila si tiebreak, do kterého vstoupila velmi dobře.

Strýcová se prodrala do vedení 3:1, ale pak ztratila pět míčků v řadě, čímž nabídla Cocciarettové celkem tři mečboly. Byť dvě možnosti k ukončení zápasu odvrátila, třetí mečbol už Italka proměnila a dvouhodinovou bitvu zakončila.

Velezkušená česká tenistka se při svém návratu na okruh WTA nemá vůbec za co stydět. Předvedla výborný výkon a potvrdila si, že na to stále má. Jakmile se dostane do zápasového tempa, může i ve dvouhře usilovat o zajímavé výsledky a na turnajích, na nichž plánuje účast, rozhodně pár singlových výher posbírá.

K získání zápasového tempa jí může pomoci čtyřhra, ve které se představí i v Madridu. V té spojí síly s tchajwanskou tenistkou Su-wej Sie, která tenis nehrála od listopadu 2021. Sedmatřicetiletá Sie se vrací na kurty kvůli tomu, aby znovu spojila síly se Strýcovou, s níž vyhrála devět titulů včetně Wimbledonu 2019, a prožila s ní její rozlučkovou tour.