Český týden v Piešťanech. Hrazdil a Tomajková ovládli tamní juniorský turnaj

- Marek Bartošík

Juniorský turnaj kategorie J200 ve slovenských Piešťanech se minulý týden stal kořistí českých účastníků. Zatímco v chlapecké části uspěl osmnáctiletý Jan Hrazdil, šampionkou dívčího turnaje byla korunována taktéž osmnáctiletá Kristýna Tomajková. Dařilo se i šestnáctiletému Janu Kumstátovi, jenž prohrál až v napínavém finále s krajanem Hrazdilem.

Pouze jeden set ztratila Kristýna Tomajková v Piešťanech, kde minulý týden ovládla středně velký turnaj kategorie J200. Na slovenské antuce zaváhala pouze ve svém prvním utkání proti domácí Mie Pohánkové, poté už byla suverénní. Ve finále vyřídila Dánku Sarafinu Oliviu Hansenovou dvakrát 6:2 a získala svůj druhý a zároveň nejcennější titul na juniorském okruhu ITF.

Svou formu potvrdila Tomajková ještě ve čtyřhře, když po boku Magdalény Smékalové prosvištěla bez ztráty setu pro trofej. V novém vydání juniorského žebříčku ITF poskočila na 57. místo (+31 pozic).

V chlapecké části turnaje zářil Jan Hrazdil, jenž si dokráčel pro čtvrtý singlový titul své juniorské kariéry. Český teenager musel ve čtvrtfinále, semifinále i finále absolvovat třísetové bitvy, v závěrečném utkání udolal svého krajana Jana Kumstáta 2:6, 7:6(5) a 7:5.

Zatímco šampion Hrazdil si v rankingu polepšil ze 61. na 47. místo, finalista Kumstát je nově na svém kariérním maximu – 96. příčce (+25 pozic).