Los Mutua Madrid Open: Strýcová začne proti Italce, Lehečka se vešel mezi nasazené

- Marek Bartošík

V hlavní soutěži prestižní antukové akce Mutua Madrid Open se nachází osm českých zástupců. Jediným Čechem v mužské části turnaje je Jiří Lehečka, který má jako nasazený účastník v prvním kole volný los. V ženském pavouku zatím figuruje sedm Češek včetně vracející se Barbory Strýcové či držitelky divoké karty Brendy Fruhvirtové. Jak „přísný“ k nim byl los?

Jiří Lehečka (37.) si při své premiéře na podniku kategorie ATP Masters 1000 v Madridu může rovnou užívat privilegia nasazeného hráče. Turnajová jednatřicítka vstoupí do akce až ve druhém kole, kde narazí buď na Američana J.J. Wolfa (49.), nebo na zatím neznámého kvalifikanta. V případné třetí rundě by Lehečka mohl vyzvat bývalou světovou jedničku Daniila Medveděva (3.).

Na ženském Mutua Madrid Open, spadajícím do kategorie WTA 1000, bude české obsazení i navzdory několika omluvenkám (Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková, Linda Nosková) podstatně bohatší. Mezi nasazené tenistky, které mají na úvod volný los, se zařadily Barbora Krejčíková (12.), Marie Bouzková (31.) a také trojnásobná turnajová šampionka Petra Kvitová (10.).

Další čtyři Češky zahájí svou misi už v prvním kole. Barbora Strýcová (-), jež se dočasně vrací na okruh po mateřské přestávce, změří síly s Italkou Elisabettou Cocciarettovou (50.). Pokud by úvodní výzvu zvládla, zahrála by si ve druhé rundě proti španělské hvězdě Paule Badosaové (42.).

Šestnáctiletá držitelka divoké karty Brenda Fruhvirtová (145.) zkusí vyzrát na Rusku Annu Kalinskou (62.), na vítězku tohoto duelu čeká wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová (7.) z Kazachstánu.

Lindě Fruhvirtové (58.) los přisoudil Američanku Katie Volynetsovou (103.), v případném druhém kole by se střetla s vítězkou Roland Garros 2017 Jelenou Ostapenkovou (22.) z Lotyšska.

Na kvalitní výsledek bude jistě aspirovat Karolína Muchová (52.), která letos hraje ve velmi slušné formě. Její první soupeřkou bude estonská hvězda Anett Kontaveitová (87.), v potenciálním druhém kole vyčkává zkušená Rumunka Irina Beguová (35.).

České řady v hlavní soutěži můžou rozšířit ještě Markéta Vondroušová (80.) a Tereza Martincová (98.), které dnes v Madridu vstoupí do dvoukolové kvalifikace.

Kompletní los mužské dvouhry naleznete zde.
Kompletní los ženské dvouhry naleznete zde.