Plíšková se při souboji se světovou jedničkou zranila, v Madridu hrát nebude

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková se odhlásila z nadcházejícího turnaje v Madridu. Hlavní soutěž prestižní antukové tisícovky startuje ve španělské metropoli již zítra. Na vině je menší zranění kolene, které si jednatřicetiletá Češka přivodila během pátečního čtvrtfinále ve Stuttgartu.

V tom čelila Plíšková po skalpech Řekyně Sakkariové a Chorvatky Vekičové světové jedničce Ize Šwiatekové. V souboji s polskou superfavoritkou dokázala turnajová šampionka z roku 2018 vyhrát první sadu, nakonec ale po boji padla 6:4, 1:6 a 2:6.

Solidní formu měla Plíšková potvrzovat v příštích dnech v Madridu, roli šestnácté nasazené aktérky ale nakonec zastávat nebude.

„Je mi moc líto, že musím oznámit své odhlášení z Madridu. Během mého posledního utkání ve Stuttgartu jsem si poranila koleno. Udělám vše pro to, abych byla připravená na podnik v Římě. Díky za podporu. Brzy se zase uvidíme na kurtech,“ napsala aktuálně patnáctá hráčka světa během nedělního večera na své sociální sítě.

Hlavní soutěže se letos v Madridu zúčastní premiérově 96 tenistek. Nasazenou desítkou je Petra Kvitová, jedenáctkou Barbora Krejčíková a devětadvacítkou Marie Bouzková. Všechny jmenované budou mít na úvod volný los a vstoupí do akce až ve druhém kole.