Sbírka Siskové se rozšiřuje! Ve finále šedesátky v Bellinzoně si vyšlápla na nasazené jedničky

- Jan Vojkůvka

Turnaj ITF W60 ve švýcarské Bellinzoně má českou šampionku! Anna Sisková dokázala dotáhnout své působení v hlavní soutěži čtyřhry až k zisku šestnáctého deblového titulu. V sobotním finále spolu s domácí Conny Perrinovou udolaly britské nasazené jedničky Freyu Christieovou a Ali Collinsovou po obratu 3:6, 7:6(9) a 10:5.

Jednadvacetiletá Anna Sisková nadále potvrzuje, že je ve čtyřhře jednou z nejlepších hráček na okruhu ITF. V této sezoně si zahrála už počtvrté finále, vždy s jinou spoluhráčkou, a potřetí slaví zisk turnajové trofeje.

Zatímco v britském Loughborough zvítězila po boku Slovenky Viktorie Morvayové a v Tallinu slavila společně s Američankou Jessie Aneyovou, tentokrát vůbec poprvé v kariéře spojila síly s dvaatřicetiletou Švýcarkou Conny Perrinovou. A hned z toho byl další titul, v kariéře Siskové už šestnáctý.

Česko-švýcarská dvojice, která na šedesátce v Bellinzoně plnila roli nasazených čtyřek, si dokázala ve finále poradit s prvními nasazenými Britkami Christieovou s Collinsovou, které přitom měly finálový zápas rozehraný přímo skvěle.

Britky se dostaly do vedení 6:3 a 5:4, přičemž v desátém gemu podávaly na vítězství. Tuto příležitost ale nevyužily a nechaly se v klíčové hře obrat o podání. Další šanci, jak duel zakončit dostaly, v tiebreaku druhé sady. Za stavu 9:8 však nevyužily mečbol, prohrály tři míčky v řadě a Sisková s Perrinovou si vynutily supertiebreak.

V něm už Sisková s Perrinovou žádné drama nepřipustily a úspěšně dotáhly svůj finálový obrat, vyhrály 10:5 a ukořistily v Bellinzoně cenný titul.

Sisková vítězstvím na šedesátce ve Švýcarsku vyrovnala své dosavadní maximum z okruhu ITF. Doposud v kategorii ITF W60 vyhrála dvakrát – v roce 2021 v Olomouci a v minulé sezoně v Poertschachu. Díky svému třetímu triumfu na šedesátce si česká tenistka vylepší své maximum ve světovém žebříčku čtyřhry, v němž bude v pondělí figurovat na 152. místě.