Hraju pod svou úroveň, přiznal otevřeně Djokovič a nečekaně vynechá nadcházející Masters

- Jan Vojkůvka

Zklamání z nepovedeného začátku antukové části sezony je v táboře Novaka Djokoviče velké. Potvrdil to i samotný Srb, který je z vyřazení ve čtvrtfinále turnaje ATP v Banja Luce rozladěný. A zcela otevřeně přiznal, že při svých výkonech není schopný na antukových dvorcích porážet dobré hráče. V sobotu pak překvapil svými dalšími kroky, když se rozhodl vynechat turnaj Masters v Madridu.

Čtyři zápasy, jen dvě vítězství. Bilance Novaka Djokoviče na antuce budí mezi jeho fanoušky rozruch. Ale nejen mezi nimi. Rozladěný je i samotný první hráč světa, který je pochopitelně velmi nespokojený se svými výkony a hledá způsob, jak najít ztracenou formu. Aby toho přitom nebylo málo, trochu jej od Monte Carla trápí pravý loket...

„Není v ideální kondici, ale řekněme, že je dostatečně dobrý,“ řekl stroze ke stavu svého lokte na začátku tohoto týdne. Obtíže s loktem jsou ale pravděpodobně důvodem, proč se rozhodl neobhajovat semifinále na Masters v Madridu. Do Španělska se na prestižní Mutua Madrid Open totiž nevypraví.

Informace o tom, že se v Madridu nepředstaví, byla zveřejněna v sobotu odpoledne. Důvod uveden prozatím nebyl, pravděpodobně se však srbská hvězda chce nechat pořádně vyšetřit a dvoutýdenní volno bere jako možnost, jak se dát zdravotně dohromady.

Djokovič je navíc silně nespokojený se svou výkonností, na což upozornil po čtvrtfinálové porážce s Dušanem Lajovičem na turnaji v Banja Luce. Bude tak moci pořádně potrénovat a vymyslet, co se svou hrou udělat. Roland Garros, kde touží po úspěchu, se totiž nezadržitelně blíží.

„Měl jsem své šance, ale nevyužil jsem je. Hrál jsem trochu pasivně se spoustou chyb, což mělo za následek porážku. Byl jsem hluboko pod úrovní, na které bych chtěl být. S touto hrou nemohu porážet hráče, kteří jsou na tomto povrchu tak solidní,“ řekl bez obalu ke svému hernímu tápání.

„Necítil jsem se na kurtu ani fyzicky dobře. Cítil jsem se pomalý, nohy jsem měl zpomalené. Minul jsem spoustu míčků a můj timing byl zcela mimo. Občas jsem zahrál dobře, ale hluboko pod svou úroveň,“ dodal.