VIDEO: Tweener, lob, winner! Svrčina se z tlaku vymanil bravurním úderem

- Jan Vojkůvka

Dvacetiletý Dalibor Svrčina v utkání proti Jesperu De Jongovi potvrdil, v jaké herní pohodě se na challengeru v italském Rosetu nachází. Utkání navíc okořenil excelentním vítězným úderem, když zády k síti přeloboval soupeře tweenerem.

Svrčina měl výborný vstup do sezony, když se na Australian prodral skrz kvalifikaci a následně postoupil dokonce do druhého kola přes španěla Munara. Od té doby se mu ale herně nedařilo a na sedmi turnajích vybojoval jen jedno vítězství. Své herní tápání však ukončil v Rosetu, kde se bez ztráty setu probojoval už do semifinále!

Na tamní antuce se navíc stal králem obratů. Český tenista otáčel už v osmifinále proti Argentinci Santiagovi Rodriguezovi Tavernovi první set z 0:4 a druhý z 0:3, v pátek pak proti Nizozemci De Jongovi potřeboval k úspěchu „pouze“ dva obraty z 1:3.

Utkání navíc okořenil fantastickým úderem, který jednoznačně aspiruje na pozici výměny celého turnaje. V dlouhé rozehře se dostal až k síti, ale byl De Jongem přelobován. Zatímco Nizozemec zaujal postavení u pásky, Svrčina musel pospíchat zpět k základní čáře. Míček však doběhl a tweenerem zády k síti soupeře sám přeloboval. Tento lob z tweeneru se zároveň stal vítězným úderem.

V sobotu čeká na Svrčinu v Itálii semifinále proti Rakušanovi Filipovi Misolicovi. Tento jednadvacetiletý pravák je ryzím antukářem, jenž bude na probíhajícím challengeru prozatím nejvážnější prověrkou Svrčinovy formy.