VIDEO: Vzpomínka na srážku s plotem. Podavač míčků se po letech sešel s Almagrem

- Jan Vojkůvka

První kolo turnaje v Barceloně v roce 2016 přineslo jeden ikonický moment, který se tehdy internetem šířil jako lavina. Nešlo přitom o ryze sportovní moment, byť se stal přímo během utkání mezi Nicolasem Almagrem a Tejmurazem Gabašvilim. Za zády španělského tenisty tehdy zaduněla rána jako z kanónu, když jeden z podavačů míčku narazil obličejem do plotu u kurtu. Nyní, po sedmi letech, se oba aktéři v Barceloně opět potkali.

Video, na kterém byly záběry na podavače míčků, jenž při dobíhání k plotu škobrtnul a narazil v plné rychlosti do bariéry, se před sedmi lety nezastavitelně šířilo sociálními sítěmi jako lavina. Vzhledem k tomu, že se chlapci tehdy nic vážného nestalo, stal se terčem nekonečných vtípků.

Nejvtipnější na celé situaci ale byla samotná reakce mladého podavače míčků. Okamžitě po nárazu se totiž zachoval jako pravý profesionál, postavil se k plotu a dělal, jako by se nic nestalo. Almagro, který se zrovna chystal na servis a vyrušila jej hlasitá rána, se ohlédl, přičemž statečný podavač sklonil hlavu a raději se vyhnul očnímu kontaktu. Zkrátka se jednalo o legendární moment.

Nyní, po dlouhých sedmi letech, se oba aktéři kuriózního okamžiku sešli právě v Barceloně. Sedmatřicetiletý Španěl, jenž během kariéry vystoupal až na deváté místo světa, měl ze setkání upřímnou radost. „Ale nijak jsi se nezranil, že ne?“ ptal se ho už s vážnou tváří poté, co se s již dospělým mužem srdečně pozdravil.

„Ne, vážně se mi nic nestalo, měl jsem jen odřené koleno. Pak mi jen hlavou proběhla myšlenka, jak strašně jsem to pokazil,“ vyprávěl bývalý barcelonský podavač.

„Ne tak docela,“ ujistil ho s úsměvem Almagro, který se pak nechal na památku s chlapcem, jehož náraz do plotu se stal na sociálních sítích v roce 2016 virální senzací, vyfotografovat.

Co se Nicolase Almagra týče, ten uzavřel svou bohatou tenisovou kariéru v roce 2021 jako držitel 13 titulů na okruhu ATP.