A zase ty obraty. Svrčina nepřipustil drama a po 10 měsících pronikl do semifinále

- Marek Bartošík

Poprvé od loňského června si Dalibor Svrčina (203.) zajistil postup do semifinále. Dvacetiletý mladík si poradil ve čtvrtfinále antukového challengeru v Rosetu s Nizozemcem Jesperem de Jongem (243.), kterého porazil po necelých dvou hodinách boje dvakrát 6:4. Svrčina prohrával v obou setech 1:3, vždy ale dokázal skóre dvojicí brejků otočit.

Dalibor Svrčina se stává na challengeru v italském Rosetu mistrem obratů! Český tenista otáčel už v osmifinále proti Argentinci Santiagovi Rodriguezovi Tavernovi (235.) první set z 0:4 a druhý z 0:3, tentokrát potřeboval ve čtvrtfinále k úspěchu „pouze“ dva obraty z 1:3.

V první sadě proti Jesperu de Jongovi okamžitě zareagoval na brejk ze čtvrtého gemu a rychle srovnal. Ve zbytku setu už český hráč odvrátil všechny čtyři brejkboly a sám udeřil na returnu v deváté hře.

Svrčina začal ve druhém dějství lépe, o brejk z prvního gemu ale hned přišel. Následně musel znovu dohánět manko 1:3, což se mu rychle povedlo. Od slabší pasáže mezi druhým a čtvrtým gemem už byl český mladík na servisu suverénní a soupeři nenabídl žádný brejkbol. Sám uspěl na returnu opět v dlouhé deváté hře a utkání poté bez problému dopodával.

Tenista z Ostravy postoupil do semifinále poprvé od loňského června, kdy si zahrál o titul v Prostějově. O místenku ve finále challengeru v Rosetu vyzve buď turnajovou jedničku Filipa Misolice (142.) z Rakouska, nebo pátého nasazeného Itala Andreu Pellegrina (173.).

Regione Abruzzo, Roseto Degli Abruzzi (muži, ITA, 73 000 EUR, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Jesper de Jong (NED, 243.) – DALIBOR SVRČINA (203.) 4:6, 4:6