VIDEO: Kouzla a čáry v Barceloně! Alcaraz vytáhl z rukávu dva fantastické údery

- Marek Bartošík

Čelit Carlosovi Alcarazovi je mimořádně obtížné a na antuce to platí obzvlášť. Druhý hráč žebříčku a obhájce titulu se prohání po kurtech na pětistovce v Barceloně v elektrizujícím outfitu, jenž symbolizuje jeho dravost a energii. Devatenáctiletý mladík postoupil po dvou výhrách už do čtvrtfinále a pomohl si k tomu i několika fantastickými kousky.

Už v osmifinále turnaje kategorie ATP 500 v Barceloně narazil favorizovaný Carlos Alcaraz (2.) na velezkušeného krajana Roberta Bautistu Aguta (25.), který je znám svou solidní a trpělivou hrou. Mladičký Alcaraz musel předvést skvělý výkon, aby zvítězil po boji 6:3 a 7:5.

Z jeho představení se vyjímají dva momenty. V závěru prvního setu podával vedoucí Alcaraz, hrálo se buď o setbol na 6:3, nebo brejkbol na 4:5. Bautista Agut získal ve výměně převahu díky sérii důrazných bekhendů a po velmi dobrém náběhovém forhendu zamířil na síť. Tam měl fiftýn „jen“ zakončit smečí.

Alcaraz se ale nevzdal a na smeč zareagoval vynikajícím jednoručným bekhendem, jímž po čáře svého protivníka prohodil. „Bylo to štěstí! Upřímně jsem nečekal, že ten úder zvládnu, takže jsem prostě zavřel oči, máchl raketou a díky spoustě štěstí jsem to trefil,“ vyprávěl po utkání spokojený Alcaraz, který si vylepšil letošní bilanci na 20 výher proti pouhým dvěma porážkám.

Vítěz loňského US Open zaujal tenisové odborníky ještě jednou lahůdkou. Ve druhé polovině druhé sady roztočil svůj „kick“ servis ven z kurtu tak šikovně, že zahnal Bautistu Aguta až k postranní bariéře! Video bohužel neukazuje zbytek fiftýnu, jenž se ale stal při skóre 6:3, 4:3 a 15:30 kořistí španělského fenoména jménem Alcaraz. Toho čeká už dnes čtvrtfinále proti dalšímu krajanovi Alejandrovi Davidovichovi Fokinovi (38.).