Lehečka úřadoval a za 62 minut smetl soupeře z kurtu! V Banja Luce slaví postup do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka předvedl na turnaji ATP v Banja Luce dominantní výkon a slaví postup do čtvrtfinále. Za pouhých 62 minut smetl z kurtu Moldavana Radu Albota, s nímž ztratil jen dva gemy a zvítězil 6:0, 6:2. O postup do semifinále antukového podniku se v pátek utká se Srbem Miomirem Kecmanovičem.

Lehečka zatím v Banja Luce dlouhé tahanice ve svých zápasech nepřipouští. V prvním kole porazil Gaela Monfilse za 80 minut a v osmifinále proti Albotovi na dvorci strávil dokonce jen 62 minut. Dokonale tak splnil roli favorita, se kterou do zápasu se 110. tenistou žebříčku ATP nastupoval.

Jednadvacetiletý Lehečka byl zejména v úvodní sadě zcela dominantní a obdaroval soupeře kanárem. Paradoxně to byla ale právě první sada, ve které čelil oběma brejkbolům soupeře. S hrozbami při vlastním servisu si ale šestý nasazený poradil znamenitě a obě příležitosti Albota odvrátil.

Ve druhém setu se Moldavanovi povedlo zastavit nápor českého tenisty a dvakrát uspět při podání. Na nějaké drama to ale rozhodně nebylo. Lehečka totiž od stavu 0:1 vybojoval pět her v řadě, než povolil Albotovi získat jeho druhý a poslední gem v utkání.

V pátečním semifinále si Lehečka zahraje se 33. hráčem světa Miomirem Kecmanovičem. Srbský tenista vstoupil do turnaje v Banja Luce až v osmifinále, jelikož měl volný los, a Jordánce Abedallaha Shelbayha porazil 6:4, 7:6(4). Kecmanovič bude zatím nejvážnějším Lehečkovým soupeřem na probíhajícím turnaji, v této sezoně totiž prokázal své antukové kvality, když prošel až do finále v Estorilu.