Tříhodinová bitva plná brejků! Malečková skolila v Oeiras bývalou členku Top 10

- Marek Bartošík

Kvalifikantka Jesika Malečková (356.) uspěla na stotisícovém antukovém turnaji ITF v Oeiras také ve svém třetím utkání, tentokrát se ale na výhru pořádně nadřela. Osmadvacetiletá Češka udolala v prvním kole bývalou světovou desítku Kristinu Mladenovicovou (143.) z Francie po třech hodinách a šesti minutách 6:4, 5:7 a 7:5. Divoké střetnutí nabídlo celkem 17 proměněných brejkbolů, z toho devět v závěrečném setu.

První sada utkání mezi Jesikou Malečkovou a Kristinou Mladenovicovou příliš nenapověděla, že by se mohlo jednat o tak velké drama. Česká hráčka, platící za mírnou papírovou outsiderku, získala v pátém gemu klíčový brejk a tuto výhodu si udržela až do konce setu.

Ve druhém dějství udeřila Malečková na returnu v deváté hře, následně ale duel nedopodávala a brzy nato si zkušená Mladenovicová vynutila rozhodující set. V něm si každá tenistka nejprve jednou udržela podání, od třetího gemu ale začala Malečková velkou „brejkovanou“, která se zastavila až po devíti gemech!

Osmadvacetiletá Češka sice opět nedopodávala za stavu 5:4, v závěrečné dvanácté hře už ale šanci využila, když otočila nepříznivý stav 0:30 a své snažení na portugalské antuce dotáhla k cennému triumfu.

Malečková, jež v Oeiras hladce prošla dvoukolovou kvalifikací, si připsala své první singlové vítězství v hlavní soutěži od loňského října. O postup do svého prvního čtvrtfinále po deseti měsících zabojuje proti třetí nasazené Egypťance Majar Šarífové (61.).

W100 Oeiras Open (ženy, POR, 100 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
JESIKA MALEČKOVÁ (356.) – Kristina Mladenovicová (FRA, 143.) 6:4, 5:7, 7:5