Skvělý start na antuce! Plíšková nedala ve Stuttgartu šanci světové devítce

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková zvládla svou letošní antukovou premiéru na výbornou. Na halovém podniku WTA 500 v německém Stuttgartu zdolala šampionka z roku 2018 na úvod Mariu Sakkariovou z Řecka. Nasazenou osmičku, s níž se utkala v této sezoně už potřetí, porazila za hodinu a 11 minut bez ztráty podání 6:2 a 6:3.

Ačkoliv tomu skóre neodpovídalo, začátek zápasu byl vyrovnaný. Všech pět úvodních gemů šlo přes shodu. Plíšková urvala hned čtyři z nich, když vstoupila do utkání brejkem a v páté hře získala na příjmu další.

První sadu vyhrála rodačka z Loun poměrem 6:2. Na servisu dopřála Sakkariové jedinou šanci na brejk, kterou odvrátila. V druhém dějství si pak počínala Plíšková na podání ještě dominantněji, když prohrála pouhé tři výměny (z toho jednu vinou dvojchyby).

Řekyně držela s bývalou světovou jedničkou krok do stavu 3:3. Poté se Plíšková prezentovala celkově třetím brejkem, který potvrdila čistou hrou. Povedený duel uzavřela česká trojka už na příjmu. Radost musela chvíli krotit. Při třetím mečbolu totiž přerušila výměnu a reklamovala aut. Umpirový rozhodčí jí dal ale naštěstí za pravdu.

O třetí letošní čtvrtfinále si turnajová vítězka z roku 2018 zahraje proti Donně Vekičové z Chorvatska. Už dnes odehraje své osmifinále na Porsche Tennis Grand Prix Barbora Krejčíková, jež se už počtvrté v sezoně utká s běloruskou světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 780 637 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (17.) – Maria Sakkariová (GRE, 9.) 6:2, 6:3