Další šance pro mladičkou Češku! Obdržela divokou kartu na tisícovku v Madridu

- Michal Hladký

Auckland, Miami a teď Madrid. Šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová si díky divoké kartě zahraje na dalším prestižním podniku. Na Mutua Madrid Open bude příští týden zápolit o svou první výhru v hlavní soutěži na okruhu WTA od loňského listopadu, kdy dokráčela do osmifinále menšího turnaje v Montevideu.

Šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová figuruje v žebříčku dvouhry na skvělém 142. místě, vzhledem ke svému nízkému věku toho letos na okruhu ale příliš neodehrála. Naposledy se představila díky divoké kartě v úvodním kole tisícovky v Miami, kde nestačila ve dvou setech na Číňanku Si-jü Wang.

Tam se přesunula z indického Bengalúru, odkud si přivezla svůj doposud nejcennější kariérní triumf, když si podmanila tamní turnaj ITF s dotací 40 000 amerických dolarů. Kromě výše zmíněných podniků se Brenda objevila ještě na Australian Open a turnaji kategorie WTA 250 v Aucklandu.

V obou případech její cesta skončila v prvních rundách hlavních soutěží. Nutno ovšem dodat, že na úvodním grandslamu sezony se probojovala z obtížné kvalifikace.

Teď je před mladičkou Češkou další výzva – Mutua Madrid Open, kam od pořadatelů obdržela divokou kartu do hlavní soutěže. Pro mladší ze sesterského dua Fruhvirtových se bude jednat o premiéru, takhle velký turnaj na antuce ještě nikdy nehrála.

Divokou kartu na madridskou tisícovku dostaly také Španělky Rebeka Masárová a Marina Bassolsová Riberaová. Ty doplní Andořanka Victoria Jiménezová Kasintsevová, sedmnáctiletá vítězka juniorského Australian Open z roku 2020. S ní se Brenda na juniorském okruhu dvakrát potkala, přičemž jednou zvítězila a jednou prohrála.

Oznámeny byly i první dvě divoké karty do mužské soutěže. Jednu si hýčká domácí junior Martín Landaluce, tu druhou pak Švýcar Stan Wawrinka, finalista podniku z roku 2013.