Restart kariéry! Chci se vrátit na nejvyšší úroveň, říká sparťan Veselý

- Marek Bartošík

Po více než půlroce se vrací na okruh Jiří Veselý, který bude usilovat o další úspěchy s podporou nového týmu a také klubu. Někdejší 35. tenista žebříčku ATP se přestěhoval do Prahy a přestoupil z Prostějova na Spartu, nově ho bude trénovat Emanuel Řehola a spolupracovat bude i s kondičním koučem Davidem Vydrou a portugalským fyzioterapeutem Ruiem Fariou. Jeho prvním turnajem po comebacku bude už příští týden antukový challenger v Ostravě, následně odehraje akce stejné kategorie v Praze na Štvanici a Spartě.

„Nejsem na konci kariéry a chci se vrátit na nejvyšší úroveň. Je to pro mě restart a chci z něj vymáčknout co nejvíc,“ hlásil sebevědomě na úterní tiskové konferenci Jiří Veselý.

Vítěz dvou turnajů ATP ve dvouhře se kvůli zranění úponu zadního stehenního svalu objevil naposledy na dvorcích koncem loňského srpna na grandslamovém US Open. Po úspěšné rekonvalescenci se vrátil k tenisu v lednu, naplno začal hrát v únoru.

„Čas zahnal veškeré bolístky a jsem naštěstí zpátky plný chuti a odhodlání. Byli jsme na Kanárských ostrovech na kondiční přípravě. Cítím se dobře, jsou tam určité herní výkyvy, ale s tím se po takové době dá počítat. Je důležité být zdravý a pak to přijde. Myslím si, že mám před sebou ještě spoustu let, snad toho nejlepšího,“ přeje si devětadvacetiletý Veselý.

„Budu extra motivovaný, abych dokázal, že ještě nepatřím do starého železa. Nervíky začínají pracovat, ale samozřejmě se těším. Bylo ubíjející se koukat na tenis jen v televizi. Chci tomu dát šanci a tady na Spartě mám velkou podporu,“ odhodlaně líčil Veselý.

Bývalý člen širší světové špičky se nyní kvůli dlouhé pauze od turnajů nachází až na konci páté stovky žebříčku ATP, této pozici ale nevěnuje přehnanou pozornost.

„Teď nemá smysl řešit žebříček, musím hrát dobrý tenis a prokousat se přes challengery. Nebude to jednoduché, je tam spousta kvalitních hráčů a první dvoustovka se docela vyrovnává, takže mě čeká spousta těžkých zápasů. Natrénováno mám, kvalitu mám, je potřeba věřit a dát tomu čas,“ pravil uvážlivě český dlouhán, jenž se díky chráněnému žebříčku může opět těšit i na grandslamy.

Dlouhá přestávka od turnajů přinesla Veselému i jednu mimořádně příjemnou událost, když se stal koncem března už potřetí otcem. Spolu s manželkou Denisou přivítali na světě dcerku Sáru.

„Člověk má větší motivaci, aby byl pro děti vzorem a aby i ony měly motivaci vzít raketu do ruky a mít takové sny. Budu se snažit být co nejlepším vzorem a co nejlepším hráčem a uvidí se, kam se dostanu,“ dodal Veselý.


Galerie