Antuková premiéra se odkládá. Kvitová se na poslední chvíli odhlásila ze Stuttgartu

- Filip Lefenda

Petra Kvitová se tento týden na soutěžní kurty po dvoutýdenní pauze nevrátí. Vítězka nedávné tisícovky v Miami měla startovat na oblíbeném halovém antukovém podniku ve Stuttgartu, na němž v roce 2019 slavila titul. Z akce kategorie WTA 500 se ale nakonec musela na poslední chvíli odhlásit. Na vině jsou problémy s pravou nohou.

Kvitová zaokrouhlila na přelomu března a dubna počet svých trofejí na třicet. Po triumfu na prestižním podniku v Miami zahájila přípravu na antukovou část sezony. Ve Stuttgartu, kde si před čtyřmi roky dokráčela pro jeden ze svých titulů, ale nakonec hrát nebude.

„Chci se všem moc omluvit, že nemohu tento rok hrát ve Stuttgartu. Bohužel jsem trochu zraněná a musím se postarat o bolavou nohu. Doufám ale, že se na turnaji představím v příštím roce,“ oznámila světová desítka na videu, které natočila přímo v dějišti akce.

Kvitová se měla v úvodním kole utkat s Ruskou Anastasií Potapovovou. Po odhlášení zaujala její místo v pavouku Petra Martičová z Chorvatska. První letošní turnaj na antuce by měla dvojnásobná wimbledonská vítězka odehrát příští týden v Madridu.

Na Porsche Tennis Grand Prix se tak tento týden z českých tenistek představí pouze Karolína Plíšková, šampionka z roku 2018, a Barbora Krejčíková, jež si odbyde premiéru v hlavní soutěži. Prvně jmenovaná narazí na Řekyni Sakkariovou, druhá na Rusku Samsonovovou.