Muchová s Blechou ukončili spolupráci. Česká tenistka se vrátila k bývalému kouči

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová se rozhodla ke změně na trenérském postu. V roli hlavního kouče u české tenistky skončil Jan Blecha, jenž informaci o ukončení spolupráce zveřejnil na svém Instagramu. Nově Muchovou vede slovenský trenér Emil Miške, s nímž bývalá světová devatenáctka spolupracovala už mezi roky 2017–2020 a pod jehož vedením se vyšvihla do světové špičky.

Čtyřiatřicetiletý Blecha nastoupil k Muchové na pozici trenéra po loňském US Open, kdy oficiálně nahradil Davida Kotyzu. „Jedná se o mladou krev a novou energii. Je to kluk, který hraje super tenis, takže si s ním i velmi dobře zahraju. Trénovali jsme spolu, když jsem ještě byla s Davidem. Byl se mnou i na turnajích v Americe, takže se dobře známe,“ řekla loni v říjnu během turnaje WTA v Ostravě na jeho adresu.

Během spolupráce s Blechou se Muchové povedlo projít loni v září do čtvrtfinále v Tallinnu, což byl její nejlepší výsledek od čtvrtfinále Wimbledonu v roce 2021. Letos pak Muchová započala cestu zpět do širší světové špičky, když si zahrála čtvrtfinále v Aucklandu, Dubaji a v Indian Wells. Výborného výsledku dosáhla i v Miami, kde prošla z kvalifikace až do třetího kola.

„Všechno dobré jednou končí. Chtěl bych oznámit, že po turnaji v Miami jsme se s Karolínou Muchovou, kterou jsem měl v posledních osmi měsících to privilegium trénovat, vydali každý svou vlastní cestou,“ napsal Blecha na svém Instagramu. „Chtěl bych Káje poděkovat za čas, který jsme spolu strávili, za zábavu, co jsme prožili, a za úspěchy, kterých jsme dosáhli. Byla to pekelná jízda! Přeji Káje během její kariéry jen to nejlepší. Vím, že může dosáhnout velkých věcí. A ona jich dosáhne!“ dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jan Blecha (@bleska89)

Bez trenéra ovšem Muchová dlouho nezůstala. Už od začátku roku byl v jejím týmu i slovenský kouč Emil Miške. Byl to právě Miške, pod jehož vedením se Muchová od roku 2017 neustále zlepšovala, získala první titul na okruhu WTA v roce 2019 a také si zahrála čtvrtfinále Wimbledonu 2019. Jejich tehdejší spolupráce však v roce 2020 po sérii nepříliš povedených výsledků skončila.

Nyní se ovšem Miške znovu stal hlavním trenérem Muchové, která věří, že pod jeho křídly dokáže vylepšit svá dosavadní žebříčková i turnajová maxima.