Ideální motivace. Krejčíkovou nabudilo obrovské vítězství, teď chce prorazit i v Poháru BJK

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BELEKU – Na svou formu si Barbora Krejčíková nemůže stěžovat. Na únorovém turnaji v Dubaji předčila světovou jedničku, dvojku i trojku a získala mimořádně cennou trofej, na tisícovkách v Indian Wells a Miami dokráčela shodně do osmifinále. Nyní chce pomoci českému BJKC týmu v kvalifikaci proti Ukrajinkám na antuce v tureckém Beleku. „Jsem zdravá, což je nejdůležitější. Už se těším, až začneme hrát,“ zmínila v povídání s přítomnými českými novináři Krejčíková.

Ve středu si Barbora Krejčíková dopřává v Megasaray Clubu volný den, který věnuje důležitému odpočinku a regeneraci. Tenistka z Ivančic letos odehrála v singlu a deblu celkem 34 utkání, podobně rozvážný krok je pro ni tedy důležitý.

„Přechod z betonu na antuku vypadá dobře, zvykám si rychle. Pomáhá i to, že se mi poslední tři měsíce dařilo. Jsem moc ráda, že si mě kapitán vybral. Těším se, že týmu pomůžu,“ uvedla ve středu dopoledne u zápasového kurtu světová dvanáctka Krejčíková.

„Dnes mám den volna. Pořádně jsem se vyspala, potom jsem šla na jídlo. Přišla jsem se podívat na holky, jak jim to jde. Půjdu si něco odcvičit a odpoledne bude regeneračně-rehabilitační. A zítra budu pokračovat v přípravě na pátek,“ vyjmenovala šampionka předloňského Roland Garros.

Zatímco na velkých turnajích už Krejčíková nasbírala spoustu zkušeností a vítězných zápasů, v Poháru Billie Jean Kingové zatím shodou okolností na premiérový úspěch v singlu stále čeká.

„Před dvěma roky jsem poprvé nastoupila v singlu, hned jsem byla jednička, navíc jsem hrála doma, takže to pro mě bylo těžké,“ zavzpomínala na finálový turnaj BJKC v pražské O2 areně, kde těsně podlehla Angelique Kerberové i Belindě Bencicové.

„Hrozně moc jsem chtěla a myslím, že se to podepsalo i na mém výkonu. Ale teď jsem v jiné situaci a věřím, že se s tím pocitem dokážu lépe srovnat a hrát nejlepší tenis,“ řekla sedmadvacetiletá reprezentantka.

K pohodové atmosféře pomáhají Krejčíkové i ostatním členkám týmu společné chvíle u karetní hry UNO, což je modernější obdoba klasického „prší“. „Utužujeme tím kolektiv, hodně se smějeme. Včera se mi moc nedařilo, ale celkově to bylo dobrý, jsem takový zlatý střed,“ usmívala se týmová jednička.

Krejčíková nedávno znovu oslnila tenisovou veřejnost, když v únoru ovládla prestižní turnaj v Dubaji. Na cestě za titulem porazila světovou jedničku Igu Šwiatekovou, dvojku Arynu Sabalenkovou i trojku Jessicu Pegulaovou.

„Bylo to pro mě určitě obrovské vítězství, protože jsem předtím prohrála pár těsných utkání a chybělo mi sebevědomí. V Dubaji se to zápasem s Kasatkinovou zlomilo (Krejčíková proti ní odvrátila ve druhém kole hned čtyři mečboly, pozn. red.). Začala jsem hrát lépe a lépe. Velkou tečkou bylo to, že jsem ve finále porazila Igu,“ poznamenala Krejčíková.

Další velký úspěch přidala na tzv. „pátém grandslamu“ v Indian Wells, kde po boku Kateřiny Siniakové poprvé oslavila triumf. Veleúspěšná česká dvojice, jež se pyšní kariérním grandslamem, olympijským zlatem i titulem z Turnaje mistryň, tak rozšířila svou společnou sbírku o další velkou trofej.

„Obě jsme hrály dobře a solidně, zasloužily jsme si to,“ nechala se slyšet Krejčíková, jejíž parťačka Siniaková se z BJKC bohužel musela omluvit kvůli zranění ruky.

Teď už se Krejčíková naplno soustředí na kvalifikační utkání BJKC proti nebezpečným Ukrajinkám v čele s členkou Top 40 Martou Kosťukovou, která na přelomu února a března oslavila v Austinu svůj premiérový singlový titul na okruhu WTA.

„Holky znám všechny dobře, na turnajích se spolu docela dost bavíme. Mám s nimi velice dobrý vztah. Bude to určitě těžký a náročný zápas. Marta je mladá a ambiciózní. Vyniká tím, že je celodvorcová hráčka, velice dobře se pohybuje a je velmi bojovná,“ vyhlíží další výzvu Krejčíková.

Kvalifikační utkání BJKC mezi Ukrajinou a Českou republikou se uskuteční v pátek 14. a v sobotu 15. dubna, vítězný tým postoupí na finálový turnaj.


Galerie