Příprava běží podle plánu. Nálada v týmu je dobrá, akorát prohrávám v kartách, usmívá se Pála

- Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BELEKU – Příprava na kvalifikační utkání Billie Jean King Cupu proti Ukrajině, které se uskuteční v resortu Megasaray Club Belek v pátek a sobotu, je v plném proudu. S průběhem tréninkových bloků je spokojený i kapitán Petr Pála, podle něhož si jeho svěřenkyně velmi rychle zvykly na venkovní antukové dvorce. „Zatím jsme odehráli všechno, co jsme potřebovali,“ uvedl.

Český tým v Beleku trénuje od neděle a v úterý měl na programu vedle další přípravy také týmové focení. To bývá podle kapitána Petra Pály jedna z nejobtížnějších věcí, jelikož dát dohromady celý tým, jenž trénuje na etapy, bývá organizačně složitější. Jinak si ale nemůže na dosavadní průběh BJKC týdne stěžovat.

„Jsem moc rád, že jsme odehráli všechno, co jsme potřebovali. I vzhledem k tomu, že včera pršelo a kurty byly dost mokré,“ potěšilo Pálu. „Zatím všechno běží. Hlavně vždy klepu, že nejsou žádné zdravotní problémy. Holky si zvykají velmi rychle, co se týče přechodu na antuku,“ podotkl.

„Nálada v týmu je dobrá. Akorát prohrávám s holkama v kartách, ale to se nedá nic dělat,“ usmál se Pála s tím, že karetní expert ve hře UNO z něho nebude.

Vedle českého výběru v Beleku už trénují i Ukrajinky. „Zatím jsem viděl pouze tři, které jsou nominované,“ poznamenal. Z ukrajinského kvarteta se na dvorci v tréninku doposud nepředstavila Dajana Jastremská, naopak tureckou antuku už otestovaly Marta Kosťuková, Katarina Zavacká a Ljudmila Kičenoková.

Na nějaké důkladnější sledování přípravy soupeřek českého týmu v kvalifikačním utkání však ještě nebyl dostatek času. „Ukrajinky přijely o den později než my, takže se na nějaký trénink teprve podívám. Možná už dnes, nebo zítra. Zatím jen hrály, takže toho moc vidět nebylo,“ dodal kapitán.